Hoe vertel je op een lieve/zachte manier dat je partner te dik word?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Speel het op de gezondheid. Toen ik wat te dik werd, werd het op die manier tegen me gezegd. Ik vind je prachtig hoor, maar het zou beter voor je zijn als je wat af zou vallen. Overigens was het mijn moeder die dit zei, maar van een partner zou ik het ook gepikt hebben hoor, zonder het gevoel te hebben dat deze persoon me niet meer mooi vond.

Je kan zeggen dat je steeds meer om van te houden hebt en hem tegelijkertijd zachtjes over zijn buik aaien

Ik zou het niet vertellen maar alleen nog maar gezonde maaltijden,hapjes en drankjes voor je partner maken. Ik weet dat vrouwen het echt niet gaaf vinden om te horen,hoe dan ook....

Ik denk dat het er wel aan ligt aan hoe de persoon is, en of het een man of vrouw is, hoe lang je deze partner kent en dergelijke. Mijn vriend kan makkelijk tegen mij zeggen: Luister, je wordt een beetje te dik.. Dat kan hij, omdat ik dat al weet van mijzelf. Het ligt er echt aan hoe de persoon is.

Voor veel mensen is denk ik de enige manier waarop ze het zullen pikken dat hun partner hier commentaar op heeft, wanneer het voortkomt uit bezorgdheid. Je zorgen uitspreken mag best, en is ook goed. Als ik langzaam elk jaar een kilo aan zou komen en er zelf niet echt bij stil zou staan, dan hoop ik ook dat iemand in mijn omgeving dit opmerkt en daar iets mee doet. Als iemand zou zeggen dat m'n kont wel erg dik zou worden, zou ik dat niet erg waarderen. Als iemand zegt dat hij zich zorgen maakt omdat hij 't idee heeft dat ik toch wel steeds wat meer aankom, dan zou ik dat zeker kunnen waarderen. Maar bedenk dat het ook vooral de toon is die de muziek maakt, dus het raken van de juiste toon is waarschijnlijk belangrijker dan de formulering.

Niet vertellen. Je partner weet heus zelf wel dat hij dikker geworden is. Gelijk op welke manier je het zal zeggen, het zal altijd hard aankomen. Wat je wel kan doen, is proberen hem te overtuigen om samen met jou te gaan zwemmen. Je slaat dan 2 vliegen in één klap. Hij krijgt beweging én hij wordt extra geconfronteerd met zijn overgewicht. Misschien is dat wel de aanzet om gezonder te gaan leven......

"Lieve schat, kijk nou toch eens, je begint aardig te groeien hoor. Tja... mij maakt het niet uit, ik hou tóch wel van je. Daar mag je nooit aan twijfelen! Maar ik weet gewoon, en ik ken jou... dat jij je beter, mooier en zekerder zou voelen als je dunner was. Niet dat mij het wat uitmaakt hoor, voor mij ben je altijd mooi, maar het gaat om jou! Ik wil dat jij je prettig voelt, dat jij je mooi voelt. Maar als jij zo tevreden bent over jezelf, dan doe er alsjeblieft niets aan. Net als ik zei, het maakt mij niets uit, voor mij ben je altijd mooi. Je moet alleen iets aan je gewicht gaan doen als je denkt dat je daar ZELF beter van wordt. Jij moet je prettig voelen. En als jij je nu prettig voelt en gewoon wilt zijn zoals je nu bent...; prima! Ik houdt toch wel van je. Schat luister... hoor je me? IK HOU VAN JE! En ik wil maar één ding en dat is dat jij gelukkig bent. Als jij gelukkig bent ben ik ook gelukkig! Afvallen moet je puur voor jezelf doen, niet voor mij. Je moet het zelf willen. Ik wil je alleen maar bewaren en sparen voor ontevredenheid over jezelf, want dat kan heel vervelend zijn. Als jij ontevreden wordt over jezelf, dan heeft dat automatisch een wisselwerking op onze relatie. Dus kortom lieve schat: Je begint dik te worden. Ik wijs je er alleen maar op, want misschien heb je het zelf niet door. En ik weet dat je graag dun wilt zijn. Maar lieve schat, onthoudt één ding. Ga alsjeblieft niet voor MIJ afvallen, maar doe het puur voor jezelf. En als laatste: Doe het alleen als je het zelf ook echt wilt. Mij maakt het niet uit. Al weeg je 200 Kilo, ik hou van jou om wie je bent en niet om hoe je eruit ziet. Dat mag je nooit vergeten!

Bronnen:
Mijn fantasie

"Zullen we in het nieuwe jaar wat beter op ons voedingspatroon letten/gezonder gaan eten/...(wat je maar het beste past)?" Mijn insteek is, stel een vraag die jullie beiden aan gaat. Het is voor ieder mens (met of zonder (licht) overgewicht) goed om gezonder te eten/leven! Samen gezonder eten, samen gezonder bewegen... Maak er vooral wat gezelligs van! :-)

De boodschap die je wil vertellen is niet lief en zacht. Een lieve schattige manier van iemand die boodschap geven bestaat niet! En je moet iemand niet blijven vertroetelen. Als jij heel voorzichtig op een lieve manier zacht vertelt dat je partner te dik wordt, dan zal die denken dat het nog wel meevalt, en er dus niks aan doen. Dus mijn antwoord is, zeg gewoon wat je wil zeggen, draai er niet om heen, het is zoals het is. En dat moet een stel gewoon tegen elkaar kunnen zeggen.

Ik denk door gewoon eerlijk te zijn en hem of haar uitleggen , dat je nog lang samen wil blijven maar dat zijn gezondheid achteruit gaat als hij meer kilo"s aan komt en als je samen woont gewoon samen boodschappen doen en zorgen dat er zo weinig mogelijk verkeerd voedsel in het mandje komt . je moet wel iemand ook wat lekkers op zijn tijd laten eten , een beetje geven en een beetje nemen

Bronnen:
roonie

schat,je hebt alvast een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het tv programma Obese 2013

Je wil het op een lieve/zachte manier aangeven dat jouw partnerr te dik is? Dat kan perfect hé... Door je stem te temperen en aan te geven dat je iets wil zeggen wat delicaat ligt, iets waarvan je beseft dat je haar gaat kwetsen, maar dat je jezelf een waardeloze partner zou vinden als je niets zegt. Vermoedelijk gaat jouw partner in eerste instantie denken dat jij iemand anders hebt. Dat kan je dan (hopelijk toch?) al meteen ontkrachten en volgens mij kan je daarna rustig aangeven dat JIJ het fijn zou vinden als jullie er SAMEN iets aan doen om die extra kilootjes te laten wegsmelten. Je kan onder andere een actiever seksleven voorstellen hé... misschien scoor je dan helemaal Win-Win. Enfin, er is volgens mij geen juiste of verkeerde manier om dit aan te pakken. Het is een kwestie van de juiste timing qua gemoedstoestand van jouw partner en vervolgens op respectvolle doch luchtige, humoristische wijze aangeven dat je er samen kan aan werken. De enige zekerheid die ik jou kan geven is dat je de beste resultaten haalt als je volkomen eerlijk bent over JOUW gevoelens hieromtrent en hopelijk heb jij écht de intentie om met deze partner door te gaan want ook dát is een hele sterke troef om de ander redelijk snel in een comfortabele positie te brengen na een minder leuke boodschap. Wat ik me afvraag is het volgende: heeft jouw partner zelf nog nooit aangegeven dat die zichzelf te dik voelt? Indien ja, dan kan je daar de volgende keer oplossingsgericht op inspelen, toch? Succes ermee!

Goh,pas op dat ie niet beledigd word!Een klein dik buikje bij een man is volgens de ene hot en volgens de andere bwah(volgens mij,ik ben een vrouw,is het wel mooi).Tja,is het maar een klein buikje laat het dan maar zo en als het echt een dikkie is zeg dan: Oh mn klein schattig dikkertje!(dan zal ie wel zelf snappen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100