Moet ik hem vertrouwen? en hoe pak ik dat aan?

Ik wil al heel graag mijn verhaal kwijt aan iemand.. een leraar van school.
Ik ben 1 keer van klas verandert dat ging niet en toen ben ik van school gegaan nu zit ik op een nieuwe school gegaan en ik wil graag iemand kunnen vertrouwen. Zo nu en dan bespreek ik iets met mijn mentor maar ik wil zo graag met die ene persoon praten omdat ik denk dat hij het wel snapt.
Ik ben alleen bang dat hij naar mijn mentor gaa of mijn ouders belt of zo.
IK ben zo vaak verraden zo vaak laten vallen.
Ik wil hem vertrouwen.

Maar hoe moet ik dat doen? moet ik gewoon naar hem toegaan en zeggen;
Nu zou ik wel eens willen praten.
het is nogal een verhaal en ik ga niet mailen (slechte ervaring)

hoe moet ik hem vertrouwen?
Hoe moet ik het aanpakken?

ik ben zo bang dat ik hem daarna niet meer onder ogen durf te komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij kunnen die persoon niet persoonlijk, dus kunnen wij ook niet zeggen of jij hem of haar kan vertrouwen dat kan alleen jij bepalen.

Je bent niet voor niks bang... iets is er dat je zegt dat je die persoon niet kan vertrouwen. Het heeft tijd nodig om te bepalen of je iemand kan vertrouwen. Je moet eerst iemand leren kennen, dan pas weet je of iemand te vertrouwen is. Kun je ook met anderen over je probleem praten?

Op veel scholen heb je een vertrouwenspersoon (of iets in die richting). Speciaal voor leerlingen die problemen hebben en er graag met iemand willen praten. Zij mogen niks doorvertellen (daar kunnen ze hun baan door verliezen), tenzij ze denken dat jij en/of anderen serieus in gevaar zijn. Als jij zegt dat je zelfmoord gaat plegen, of een ander wat aan zal doen bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk ook met een docent praten als je hem of haar beter kent, en dat liever hebt. Met "hem" bedoel je jouw leraar, als ik het goed begrepen heb? Ga een keer naar hem toe en vraag of hij vanmiddag even tijd heeft. Als je les van hem hebt kun je voor de les vragen of hij na de les even tijd heeft, dat je hem wilt spreken. Ook hij mag niets doorvertellen, hetzelfde verhaal. Je kunt bij zoveel meer mensen je verhaal kwijt.. Heb je weleens gehoord van het JIP? Of de kindertelefoon? Jeugdzorg? Google even. Ik vind het al heel knap van je dat je de stap durft te zetten om met iemand te praten! Succes!

Je kunt misschien beter de Jongerentelefoon bellen. Daar kan je anoniem je verhaal kwijt en advies krijgen. Niemand kijkt je er om aan, en op school hoef je voor niemand bang te zijn. Het nummer is 102. Ze zijn elke dag te bellen van 16 uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Het is volledig gratis en het gesprek komt niet op jullie telefoonfactuur te staan.

Bronnen:
http://www.kjt.org/

Je hebt blijkbaar een speciaal gevoel bij die leraar, omdat je het liefste met hem zou willen praten. Dan zou ik er voor gaan. Verzamel moed en spreek hem aan. Vraag of hij even tijd voor jou kan vrijmaken, dat je graag iets met hem zou bespreken. Tijdens het gesprek zal je wel 'aanvoelen' of je hem echt àlles kunt toevertrouwen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100