Mijn vriendin heeft een ander gezoend. Zou ik haar nu moeten verlaten?

We zijn gister precies 7 maanden bij elkaar en we hadden altijd grootse plannen tot een tijd geleden toen het opeens een stuk slechter ging. Maar de laatste tijd ging alles toch weer wat beter en toen ze met school op kamp was zoende een andere jongen haar en zij zoende hem terug. Er waren dan wel geen tongen in het spel maar toch.

We zien elkaar niet vaak maar ze betekend alles voor me. Toch blijkt ze er geen spijt van te hebben, ookal wil ze niet dat ik haar verlaat.

Wat zou ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'zou ik haar nu 'moeten' verlaten? Tuurlijk niet - waar staat dat je wát dan ook zou moeten? En wat een enorme woorden voor een zoentje, vooral als ze alles voor je betekent. Je kunt nóg zo veel om elkaar geven, je wordt nooit elkaar's eigendom. En er zullen altijd nog héél veel leuke mensen op de wereld zijn : zou je dan met een blinddoek door je leven willen gaan? Wees ietsje realistischer, en claim je vriendin niet zo angstvallig. Ik zou tenminste hoogtevrees krijgen, als een man (of 'mijn' man) zó op elke slak zout zou leggen.... Dit is niet van mezelf, maar heeft me al vaak geholpen, als ik me onzeker voelde (míjn gevoelens, dus míjn probleem.....) : if you love it, set it free if it returns, it does so of it's own free will if it doesn't, it was never yours to begin with..... Zo is het met gevoelens van liefde ook - ze worden vrijelijk gegeven, nooit afgedwongen of geforceerd. Juist daardoor zijn ze zo waardevol. Een zoentje doet daar echt geen afbreuk aan, waarom zou ze daar spijt van moeten hebben? Ze heeft toch niets van je afgepakt? Of denk je, dat er maar een beperkte hoeveelheid zoentjes in een mens zitten?

mijn oma zei altijd: een zoen is stof dat veeg je of . klopt grammaticaal niet helemaal, maar je snapt het idee. Toegevoegd na 1 minuut: ik zou er met haar over praten, wat is voor haar de betekenis hiervan geweest?

Vraag of het een incidenteel was of iets structureels... Het kan een proberen zijn, een buitenshuis oefenen... Dat kan, maar is er dan wel nog de keuze bij jou te blijven daar... Als het een vergissing was, dan vergeef haar en laat haar beloven dat niet meer te doen... Maar als het vuur onder de relatie uit is, dan is dit een teken om er toch een streep achter te zetten, hoe pijnlijk het ook is... Een relatie moet van beide kanten komen en als het door een partij gedragen wordt, dan is het een doodgeboren kindje... Dus hoe sneller jij de knoop doorhakt hoe beter... Kijk haar aan en voel het vuur, ontwijkt ze je of ontloopt ze je, dan is dat pijnlijk genoeg het begin van het einde... Maar als het een slippertje was, dat mag en vergeef haar dat... Jij bent de enige die precies weet wat je moet doen...

Als ze er geen spijt van heeft zou dat mij stemmen tot nadenken. Als ze jou echt heel leuk vind hoeft ze geen ander te zoenen, zeker als ze weet dat jij dat niet leuk vindt. Ze wil niet dat je haar verlaat, maar weet je zeker dat ze een relatie met je heeft om jou? Of gaat het haar alleen om de gezelligheid en had je ook iemand anders kunnen zijn? Oftewel hoe vervangbaar ben jij voor haar?

Het ligt eraan hoe vrij jij jullie relatie wil laten zijn. Vind je zoenen al vreemdgaan of niet? Jij moet de beslissing maken of JIJ het erg vind en of jij dus vind dat je het moet uitmaken of niet. Dat kunnen wij jou niet vertellen. Ik persoonlijk zou niet happy zijn als mijn vriend een ander zoent maar er geen big deal van maken zolang hij maar daarna weer bij mij is en verder geen aandacht aan die andere zou besteden. Andersom zou dat ook zo zijn. Daar is ons vertrouwen sterk genoeg voor.

sorry hoor maar als ze er geen spijt van heeft vind ze het dus oke wat ze heeft gedaan en zal ze het weer doen...jij houd waarschijnlijk meer van haar dan zij van jou en dat jij het niet oke vind is je goed recht het is ook niet oke wat ze heeft gedaan maar egoistisch om niet aan jou te denken en je gevoelens op dat moment

Een ander zoenen is een begin van het einde van jullie relatie. Als je een ander zoent, hecht ze weinig waarde aan jullie verkering. Zoenen is een emotie uiten naar de ander toe. Misschien zien jullie elkaar inderdaad te weinig, maar ook dat is geen motief om dan maar een ander te gaan zoenen. Het zou nog kunnen dat ze dronken was, dan is het minder erg, want dan weet je meestal niet zo goed meer wat je doet. Is dat niet het geval, dan zou ik er geen tijd meer in steken, zeker niet omdat ze er ook nog eens geen spijt van heeft. En je weet het nu van 1 keer, maar zijn er al niet andere keren al geweest?

Was je ooggetuige,of heeft ze het je verteld? Misschien wilde ze jou wel jaloers maken!