Wat verstaan we onder passie in een relatie?

Wat is passie in een relatie eigenlijk?
Is dat bij elkaar betrokken zijn (intens)..met elkaar de liefde bedrijven.. of alles?

Wanneer gaat deze passie weg? En is het voor levenspartner die elkaar hebben gevonden iets wat altijd blijft bestaan en altijd kan terug komen?

Ik ben benieuwd..

Toegevoegd na 4 minuten:
Als beide partners een lange tijd echt weinig tijd voor elkaar hebben.. en niet erg veel bij elkaar betrokken zijn. Ze willen wel maar externe factoren hebben teveel invloed op hun , wil dat zeggen dat de passie er af is.. of er wel zit maar nog niet tot uiting kan komen. Is dit een probleem voor de relatie wanneer deze tijd over is of niet?

Toegevoegd na 1 uur:
En nog even iets erbij..
Zal in iedere relatie die lang stand houdt.. momenten zijn waarin de passie tijdelijk even weg valt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Passie is vuur... Vuur in ieder van de twee in een relatie... Vuur kan twee dingen zijn, het kan knallen en dan is het op, verbrandt als krantenpapier... Vat heel snel vlam en is ook weer heel snel uit... Dat is bij mannen meestal zo... (Nee, beste mannelijke lezer, jij niet) en wordt vooral visueel aangestoken... Bij vrouwen is dat anders, die worden niet visueel aangestoken, maar dat gebeurt door aandacht... En dat brand niet zo snel aan, blijft veel langer branden en dooft niet zo snel... Het lijkt wel een pot water op het vuur, het warmt op en bij 100° dan borrelt en kookt het... Dat is passie... En dan heb je dat de man en de vrouw tantra leren en vele malen kunnen komen, achter elkaar, ja zelfs uren- zo niet dagenlang kunnen vrijen aan een stuk door... Dat is passie... Passie gaat niet weg, passie blijft, maar verandert wel steeds... Vooral als de brouw in de overgang komt, de menopauze, dan heeft dat ook een beslag op de partner, de penopauze... Nee als een relatie goed is kan alles en is er geen enkele belemmering en als een relatie net niet je dat is, dan kan niets en dan is alles een belemmering... genoeg?

Een relatie waar dat duidelijk zichtbaar was, was die tussen Passie en Adriaan. En inderdaad, nu is Passie weg. Ik denk dat ze te weinig tijd voor elkaar hadden.

Passie is groot verlang naar iets of iemand. Hartstochtelijke liefde voor iets of iemand Passie is emotie, hartstochtelijke liefde, in vuur en vlam staan. Passie is ook een brandende energie en een wens om lichaam, hart en ziel je meest gekoesterde droom na te jagen. Of je gaat voor een relatie voor de volle 100 procent en kan je passie terug krijgen maar zegt je gevoel al heel wat anders dat je niet verder wilt maar het nog niet durft te zeggen dan zal je geen passie vinden. En ook al is het een tijdje weg, door welke reden dan ook je kan het vuurtje weer aanwakkeren. Maar daar moet je met elkaar aan werken.

Ik vond een aantal synoniemen voor passie: passie (zn): drift, gedrevenheid, gepassioneerdheid, hartstocht, hartstochtelijkheid, onstuimigheid . Met name de drift en gedrevenheid geven aan wat echte passie is. Je hebt passie als je echt gedreven naar elkaar toe bent. Je wilt niets liever dan haar (of hem) horen, spreken, ruiken, voelen en strelen. De passie in een relatie is op sommige momenten extreem, zoals in het begin van een relatie. Maar ook op specifieke momenten zoals de wittebroodsweken. Op andere momenten zal de passie afnemen, omdat partners door externe omstandigheden even minder tijd voor elkaar willen of kunnen maken. Dit kan te maken hebben met werk of andere mensen die de hulp even harder nodig hebben. Verwar passie niet met liefde, de passie kan tijdelijk weggaan, maar de liefde moet blijven als je een kans van slagen wilt hebben in de relatie. Als de liefde blijft zal de relatie een periode van afwezigheid (weinig tijd voor elkaar) overwinnen. Wat belangrijk is, is om na die bewuste periode, of wanneer je even tijd hebt voor elkaar, elkaar te verrassen. Hou de relatie een beetje spannend en dan komt de gepassioneerdheid en hartstochtelijkheid vanzelf terug. Veel succes

Passie is een gevoel een emotie en dus verbonden met een persoon en niet met een relatie. Je hebt mensen die makkelijk opgewonden raken, emotioneel zijn, echte gevoelsmensen. Die zullen vaker passie ervaren. Mensen die meer met hun ratio werken en dus nadenken bij wat ze doen hebben minder met passie. Die vinden dat maar zweverig gedoe. In een relatie heb je momenten waarin het lijkt alsof je op een lijn zit en samen sterk bent. Momenten waarop je elkaar extra waardeert en dit ook met genegenheid tot uiting brengt. De gevoelsmens zal zeggen we hebben een gepassioneerde relatie, de rationele mens zal iets zeggen als; onze relatie is fijn nu, we passen goed bij elkaar. Omdat passie een emotie is, een gevoel, kan dat natuurlijk niet de hele tijd duren. Dat wil echter helemaal niets zeggen over hoe het gaat met de relatie. Je kunt niet de hele tijd in de zevende hemel zijn, de mens heeft ook behoefte aan rust en stabiliteit. Heel veel hangt inderdaad zoals je zelf zegt samen met de tijd die je voor elkaar hebt. Als je af en toe tijd maakt om met zijn tweeen samen tijd door te brengen dan wordt je ook beste vrienden. En dan kan dat gevoel af en toe weer komen. Je moet samen aan het werk blijven voor je relatie. Zien wat er niet goed gaat en vervolgens eraan werken om het weer beter te maken. Een relatie is geen feit of stilstaand iets, het verandert en heeft aandacht nodig.

Onder passie in een relatie wordt over het algemeen de seks verstaan. Het je zonder remmen letterlijk lichamelijk aan elkaar kunnen overgeven. Als de relatie wat langer bestaat gaat de nieuwigheid eraf en dan wordt de passie dus minder. Hoe langer een relatie duurt, hoe meer de passie kan afnemen, want seks staat niet meer op de eerste plaats. Er is een drukke baan, of een druk gezin, of beide. Zodra de passie echter (langere tijd of voorgoed) dreigt te verdwijnen en de partners lijden daaronder moet je wel actie ondernemen, want anders zou dit de ondergang van de relatie kunnen zijn. Ga samen dan leuke en spannende dingen doen en maak echt tijd vrij voor elkaar. Maak ook echt tijd vrij voor de passie/seks, want het eens inplannen in je agenda is echt niet erg. Praat ook met elkaar over de seks, vertel wat je graag zou willen, of wat je mist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100