Vriendin vertelt best veel over haar vriend, niet alles is positief. Hoe moet ik hier mee omgaan?

Sinds een goede week kan ik echt goed opschieten met een meisje van mijn werk (ik ben een jongen). Laatst zat ze er helemaal doorheen en toen heb ik haar geholpen. Tijdens het gesprek zei ze dat ze wilde dat haar vriend ook zulke dingen zei.

Een dag daarna kon ik er echt privé spreken, toen heb ik gevraagd wat ze hiermee bedoelde. Ze zei dat hij altijd wel meedacht enzo, maar dat hij dan gewoon weer verder ging op het oude pad en dus niets deed aan een eventuele vervelende situatie. Daar had ze het soms echt moeilijk mee zei ze.

Nu gisteren kwam haar vriend haar ophalen en ze was teleurgesteld dat hij weer flink gezopen had. Ook dat verteld ze tegen mij.

Aan de andere kant zegt ze wel dat ze hem heel leuk vindt en geen ander zou willen. Hoe kan ik het beste reageren op dit soort gesprekken? Wil namelijk absoluut niet gaan zitten stoken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste advies, dat ik je kan geven, si doen wat de bosarbeiders ook doen:Kappen! Dit lijkt me nu typisch zo'n situatie, die als het doorzet gierend uit de klauwen dreigt te lopen. Van openheid komt dan vaak vertrouwelijkheid en de kans is groot, dat het daarna intimiteit wordt. Of.... je moet daar voor open staan,dan kun je dit antwoord negeren.

Zie haar niet als een vriendin, maar als een collega. En vertel haar dat je je niet met privezaken kunt bemoeien

als je je tot haar voelt aangetrokken kun je dat het beste voorzichtig tegen haar proberen te zeggen, en dan kunnen jullie samen beslissen of het verstandig is om met haar deze gesprekken te voeren. als je je totaal niet tot haar voelt aangetrokken, kun je haar proberen zo goed mogelijk te steunen in moeilijke periodes, en gewoon een goede vriend worden

Misschien hoef je niet perse te reageren maar is alleen luisteren en er voor haar zijn al genoeg...

Je kunt een luisterend oor zijn voor haar. Waarom klaagt ze tegen jou over haar vriend? Het lijkt er op of ze bevestiging zoekt voor haar onvrede. Ze zegt nu wel dat ze hem niet kwijt wil, maar is dat zo? Zeg haar, dat wat ze tegen jou zegt, tegen HEM moet zeggen. Vertel haar dat hun verhouding er niet beter op wordt als ze al haar ongenoegen over hem tegen jou zegt, dat jij er ook verder niets mee kunt. Ze moet met hem hoerover praten, niet met jou! Toegevoegd na 26 minuten: Rare typefout zie ik nu; hoerover = hierover

Vraagjessteller, kijk maar een beetje uit. Als zij al die dingen over haar vriendje vertelt en jij geeft advies, dan kan dat straks, als zij uiteindelijk tóch echt voor haar vriendje kiest, een heel ongemakkelijke situatie geven. Dan kan het zelfs zo gaan dat jij dan als schuldige aangewezen wordt door allebei vanwege jouw adviezen. Of je vriendin voelt zich ongemakkelijk bij je omdat jij zoveel weet van haar, maar ook van hem... Behulpzaam zijn is een mooie en goede eigenschap en jij bezit die eigenschap. Toch is echte hulp geven NIET: je almaar beschikbaar stellen aan haar. Wat ik nu lees is dat zij haar frustratie kan spuien bij jou en dat ze dan weer even positief verder kan met haar vriendje die haar keer op keer teleurstelt. Terwijl zij dat bij haar vriendje spuien moet want het gaat hém aan. Nu fungeer jij als kliko van haar negatieve gevoelens, daar moet jij bewust voor kiezen; of je dat laat gebeuren of niet. De beste hulp die je haar kan geven is door haar duidelijk te maken dat zij verantwoordelijk is voor háár keuze. Wil ze verder met deze vriend of niet. Zo ja, dan zal ze er rekenschap mee moeten houden dat hij niet zomaar eventjes verandert voor haar, ook niet na samenwonen/trouwen. Ook niet nadat er misschien kinderen komen. Hij is zoals hij is, en kan/wil zij van hem houden zoals hij is, en houdt hij van haar, dan komen ze er wel. Maar als ze denkt dat ze ongelukkig wordt als hij zich zo blijft gedragen/opstellen, dan is het misschien een heel goed idee om maar eens verder te kijken nadat ze deze jongeman vaarwel gezegd heeft. En jij? Laat haar probleem niet het jouwe worden Vraagjessteller.

Gevaarlijke situatie!!!! Ook voor jouw zieleheil!!! Maar het lijkt er een beetje op dat ZIJ jou heeft uitgezocht als vertrouwenspersoon. Wil jij dat wel? Eigenlijk kan dat (tussen jongen-meisje) alleen als jij 100% zeker weet dat je echt nooit meer van haar wil dan gewoon een gezellige vriendschap. En omdat jullie vriendschap pas een week duurde voor je tot vertrouwenspersoon werd gebombardeerd kun je dat denk ik nog niet heel eerlijk bepalen. Misschien val je op haar als jullie nog meer met elkaar omgaan en dan wordt dit een lastige situatie, ook voor jou als zij toch voor hem kiest. Wat nu te doen is lastig maar eigenlijk had zij jou pas zulke dingen mogen vertellen als jullie redelijk stevige " gewone" vrienden waren (als dat lukt, maar dat weet je dan) Afstand nemen is mijn advies

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100