Kun je de menopauze, "overgang" ook bespoedigen?

Dat vraag ik mij af. Ze kunnen tegenwoordig zoveel, dus is er niet een of ander -algemeen onbekend- middel op de markt waarmee je dit kunt bespoedigen?

Klaar met kindjes krijgen, elke maand weer dat drama wat steeds erger lijkt te worden... Dat zou toch een gouden kans zijn voor de farmaceutische industrie om daar wat op te vinden.

Ik weet dat er ook mensen zijn die vinden dat je (ook) daarin de natuur haar gang moet laten gaan of dat het beter is zo, maar dat bedoel ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

door tamoxifen te slikken (een oestrogeenremmer), kom je versneld in de overgang, en stopt je menstruatie vrij snel. maar.....wees blij dat je het niet hoeft te slikken, het is bepaald geen pretje..!! als je zo'n last hebt van je menstruatie zou ik de prikpil overwegen, die heb ik 13 jaar gebruikt, en geen enkele menstruatie gehad in al die tijd. goede kans ook dat de overgang onder invloed van de prikpil ongemerkt aan je voorbijgaat.

Nee dat kan niet... Je kunt zelf gaan klooien door de pil te gaan gebruiken of juist te stoppen ermee... Maar dat zijn geen aanraders... Het lichaam heeft zijn eigen klok en zijn eigen tijd, daar kun je niet mee rommelen... Je kunt ter profylaxe een novasure operatie ondergaan, dat dan weer wel, maar of het ziekenfonds zoiets zonder medische noodzaak bekostigd, dat berwijfel ik... Maar dat zou dan wel kunnen...

Bronnen:
www.novasure.com/

Helaas nog geen pilletje hiervoor. Wel een pilletje voor het verzachten van de negatieve eigenschappen.

Als dat zou bestaan,zou er onmiddellijk en op zeer grote schaal reclame voor gemaakt worden! Mijn dame is bijna 70 en heeft nog steeds last van opvliegers. IK ben bang dat er maar 1 manier is om er een eind aan te maken,maar dat is wel rigoreus!

ja dat kun je inderdaad bespoedigen:als je baarmoeder eruit moet bijvoorbeeld,dan begint automatisch ook je overgang proces...het is wel vaak zo dat dan je mannelijke hargroei erger is dan als het op de natuurlijke weg begint Toegevoegd na 21 uur: de beharing geld ook niet voor iedereen,als je het mannelijk hormoon in grote mate bij je draagt komt het op dat moment vaak vrij...vrouwen die ik behandel voor overbeharing hebben allemaal met dat probleem te maken:baarmoeder eruit of overgang vandaar

Je kunt het gelukkig niet bespoedigen. Want de overgang is helemaal geen pretje. Bovendien heb je veel meer kans op hart en vaatziekten en botontkalking. Dus wees blij dat je er nog geen last van hebt. Je kunt beter zeggen ik wil dat de menstruatie stopt na het krijgen van kinderen. Lijkt mij een ander verhaal. Baarmoeder verwijderen betekent niet automatisch meteen in de overgang. Het kan daardoor wel wat sneller komen, maar niet dramatisch. Dus "geniet" nog maar van de maandelijkse lasten. Dat is beter dan de overgang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100