Ik ben de cadeaubonnen die ik van mijn broer heb gekregen kwijt. Wat moet ik doen???

Ik heb ze voor mijn verjaardag gekregen, en ik vind het zo lullig en genant! ik zou het heel jammer vinden als hij mijn cadeau kwijt was, en ik kan me heel goed verplaatsen in hoe hij zich nu voelt. Wat moet ik doen???

Toegevoegd na 1 uur:
ik had afgesproken het met hem te besteden...
hij weet al dat ik ze niet kan vinden

Toegevoegd na 13 uur:
nog iets...

...heeft iemand opties zonder leugens? ik wil niet graag tegen mijn broer liegen...

wel bedankt voor alle reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop stiekem nieuwe, zeg dat je ze gevonden hebt, ga gezellig samen stappen/shoppen. Mocht je ze alsnog vinden, ga je alleen, of met iemand anders nog eens... of je geeft die weer als kado aan iemand anders...

Ik zou het hem niet vertellen, als je dat tenminste niet al hebt gedaan. Gauw iets leuks kopen van je eigen geld en proberen het te vergeten zodat je er toch nog plezier aan hebt.

zoek op alle onmogelijke plekken in huis, in je nachtkastje, de vriezer, een oude pot, onder de mat, tussen je boeken, enz. Als je ze dan nog niet vind, gewoon niet zeggen dat je ze kwijt bent, de kans dat je broer erom vraagt is heel klein.

Je schrijft "ik kan me heel goed verplaatsen in hoe hij zich nu voelt", dus blijkbaar heb je het al verteld. Tja, dan kun je niets anders meer doen dan goed zoeken, en misschien (leugentje om bestwil) zeggen dat je ze toch nog hebt gevonden :-)

Zeg het niet tegen hem, maar ga wel overal op alle plekken van het huis zoeken! veel succes!

Ik heb mijn cadeaubonnen met het sinterklaaspapier en al in de ondergrondse container gegooid. gelukkig wist de dame van de zaak waar ze gekocht waren dat mijn vriend ze had betaald en vertrouwde ze op ons. Mocht uiteindelijk het geld wel besteden, echt heel aardig! Je kunt dus altijd naar de winkel teruggaan en de situatie uitleggen. Maar ik begrijp hoe je je voelt, lullig inderdaad! Succes

Als je niet wil liegen, dan zeg je gewoon: 'He, ik heb die cadeaubonnen volgens mij zo veilig weggelegd dat ik ze niet meer kan vinden. Als ik ze vind, gaan we ze samen besteden, zoals beloofd.' Je kan hem dan ook vragen extra goed op te letten waar ze zijn.

Ik snap niet waarom je zou liegen. Wees eerlijk tegen je broer. Zulke dingen kunnen gebeuren. Je kunt wel gaan liegen en zelf bonnen gaan kopen of zeggen dat je al wat voor de bonnen hebt uitgekozen maar jij weet de waarheid. Je zult je er niet prettig bij voelen. Als de bonnen gewoon ergens in huis liggen vind je ze uiteindelijk wel weer. Als je broer van je houd zal hij het wel begrijpen. Uiteindelijk is het maar geld en geld is vervangbaar. Als hij nou een mooi sieraad voor je had gekocht en dat was je verloren. Dan was het veel erger geweest. Ik denk dat je broer je eerlijkheid wel kan waarderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100