Wat ben ik nu mijn neef een baby heeft gekregen? Oudtante? Achtertante?

Toegevoegd na 36 minuten:
De baby is een jongen, zijn vader is mijn neef en ik zelf ben een vrouw. Wat ben ik nu van het nieuwe kind?

Toegevoegd na 17 uur:
Neef, als in zoon van mijn tante.

Weet jij het antwoord?

/2500

Oudtante. Maar dat zegt niets over je leeftijd hoor :-)

je neef heeft dus een baby gekregen, gefeliciteerd! dus dan ben jij een achterneef van de baby van je neef. Toegevoegd na 2 uur: Correctie ik bedoel natuurlijk achternicht i.p.v. achterneef

Jij bent de achternicht van jouw achterneef. Toegevoegd na 1 minuut: Tenzij de baby een jongen is natuurlijk en anders is het achternicht. Toegevoegd na 3 uur: Je bent de achternicht van de baby en de baby is jouw achterneefje.

als de vader van dat kind de zoon is van jóuw oom of tante,dan ben jíj volgens mij de achtertante van dat kind van je neef. want: kind van broer of zus: dan ben jij de tante. Een * graad* in de familiestamboom verder weg,krijg je de naam: * achtertante*. Een kind van een achterneef/-nicht van jou (drie graads verwijderd in de stamboom) is dan een achter-achternichtje/-neefje en ben jij dan de achter-achtertante van,enz. ok,groetjes.

Momopoyolo heeft op een andere soortgelijke vraag geantwoord met het schema op de link, heel verhelderend. Gezien het schema ben je een achter-tante als je een vrouw bent (of achter-oom als je een man bent). http://www.vansandick.com/familie/archief/beeld/familie_relaties.htm

Bronnen:
Momopoyolo

Volgens mij ben je gewoon een achternichtje van de baby aangezien het een kindje is van je neef. Oudoom of oudtante of groottante of grootnonkel is enkel wanneer de kinderen van je broers of zussen kinderen krijgen. Ben 15 keer tante en 17 keer groottante of oudtante.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100