Een jaar lang een liefdevolle relatie; door twijfel nu over? Mijn vriendin twijfelt terwijl alles zo waanzinnig prettig ging...

Mijn (ex?) vriendin is 4jr geleden gescheiden; heeft 2 kinderen (8&10) en ik zelf ken haar al 18jr ofzo en sinds een jr hebben we elkaar opnieuw leren kennen. Ik 43 en zij 40. Bijzonder mooi stelletje. Én het belangrijkste: al een jaar gaat het waanzinnig leuk. Kinderen zijn megagek op mij en vertrouwen mij en zien mij als deel van hun gezin, al woon ik in mn eigen huis. We doen enkel leuke dingen, delen werkelijk álles samen, ook de intimiteit is bijzonder en wordt alleen maar beter&specialer. Ze heeft het na de scheiding bijz. moeilijk gehad & heeft álles zelf moeten opbouwen. Kinderen gaan omdeweek naar hun vader, waar ze 15jr mee getrouwd was. Wij laten elkaar vrij, helpen elkaar,vullen elkaar aan,álles (écht) gaat/ging soepel, ze is geinteresseert in mijn interesses en andersom & we zijn het weekend, de woensdag bij elkaar. Andere dagen ben ik thuis in zelfde woonplaats. Tot afgelopen weekend nog bijzonder mooi, zelfs waanzinnig gevreeën en woensdag ook nog zo fijn, met de kinderen ook. Ex heeft haar bedrogen en ijskoud in de steek gelaten van de eenopdeandere dag. Nu dingen dichtbij komen, je gaat toch denken aan nieuwe stappen...lijkt ze te twijfelen?zo vreemd want haar ogen en de mijne ontmoeten elkaar altijd, we zoenen en knuffelen altijd, we praten altijd, en ons wijntje...een en al gezelligheid en vertrouwen, ze vertrouwd mij100% ook zegt ze. Echt een droom...lijkt te mooi maar is echt waar.Nu afgelopen vrijdag praatten we en ze weet het even niet meer...

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals je het hier verteld lijkt het inderdaad een prachtige relatie, maar ervaart zij dit ook echt wel zo? Het is misschien een goed idee om echt met haar te gaan praten. Leg haar precies uit hoe jij de relatie ziet en jullie momenten ervaart en vraag haar hoe zij dit ervaart. Als zij verteld dat dit hetzelfde is als wat jij voelt dan zou je haar toch echt moeten vragen om precies uit te leggen waarom zij twijfelt. Mocht het echt zo zijn dat ze bang is dat je haar ook zult verlaten dan kun je haar alleen uitleggen en laten zien dat je dat niet zult doen, meer dan dat kun je niet doen, het is aan haar of ze er vervolgens voor gaat of niet. Als ze je verteld dat ze de relatie niet zo ziet als dat jij dat doet, vraag haar dan om uit te leggen hoe ze het dan wel ziet en kijk of jullie er samen uit kunnen komen wat het beste is voor jullie. Veel succes.

De twijfel is normaal. Ze heeft net een relatie afgerond en toen weer zelf een leven opgebouwd. Er zijn kinderen bij betrokken dus je wilt je leven zo stabiel mogelijk houden. Ik weet niet of jij in de stappen van samenwonen denkt maar ik denk dat dit daar echt te vroeg voor is. wanneer je al bij elkaar bent wanneer kan zou ik neit teveel forseren. Respecteer haar stabiliteit en onafhankelijkheid. Dus ga gewoon verder en zie hoe het loopt.

kan diverse oorzaken hebben - ze heeft haar ex weer eens ontmoet, kreeg ook daar speciale gevoelens van en is nu serieus in de war - ze heeft een flinke psychische dreun gehad toen haar man haar in de steek liet, nu het echt serieus dreigt te worden moet ze terugdenken ( onbewust ) aan haar verleden, is bang dat als iets serieus wordt, het ook makkelijker stuk kan gaan. - ze is toch niet zo verliefd op jou als je dacht, en haar interesse is weer weg ( deze optie lijkt me onwaarschijnlijk hoor, maar je weet nooit ) . Succes met praten, ik hoop dat jullie samen tot diepe gesprekken komen en erachter komen wat er is.

Niet pushen zoals je alles beschrijft komt t best wel goed. Kan je wel 1 advies geven Besluiten jullie tot samenwonen hou je eigen adres voorlopig aan ik weet uit ervaring dat t lelijk op je dak valt als ze zegt toch maar niet en je dan zonder huis komt te zitten

Ze heeft een hele grote angst en dat is ook niet gek na wat ze heeft meegemaakt. Praat met haar en vertel dat je serieus bent en haar niet in de steek zal laten maar het zeer zeker begrijpt dat ze het moeilijk vind allemaal ,en dat het op haar tempo kan en mag . Het is logisch dat ze het moeilijk heeft en vind

is het over of denk jij dat het over is? was het zo mooi en prachtig of denk jij dat het mooi en prachtig is? ik bedoel....ze kan al een hele tijd met vragen zitten. al een hele tijd twijfels hebben. ook al is er gezelligheid, goed contact, goede sex. in het jaar is er veel gebeurd. misschien gaat het voor haar gevoel te snel en wil ze dit eerst op een rijtje zetten. ik lees hier enkel aan hoe jij het vind, hoe jij het ervaart en hoe het voor jou voelt. vraag haar eens naar haar kant. ze heeft echt wel haar reden.

Ik herken haar gedrag wel, je vind het allemaal leuk totdat er ingrijpende stappen genomen moeten worden. Want dat geef je zelf duidelijk aan, dat je daar over denkt "Nu dingen dichtbij komen, je gaat toch denken aan nieuwe stappen...lijkt ze te twijfelen." Dat kan enorm benauwen, ze heeft het 4 jaar alleen gedaan, hard geknokt om te zijn waar ze nu is, samen met haar kinderen, een volgende stap zal een hoop veranderen, terwijl ze nét alles op orde heeft. Dat wil niet zeggen dat ze niet gek op je is, maar ergens voelt ze de druk dat er nu wat anders van haar verlangt wordt, of dit nu uitgesproken is of niet. Wees dus duidelijk, praat er over en neem zo nodig een stapje terug, laat de toekomst nog even helemaal los.

Het is prachtig hoe je je liefde voor haar beschrijft en ik neem dat heel serieus. Leven met haar is als een droom voor je. Je knuffelde en deed veel voor haar, ze is je alles. Dat is fijn zolang het van twee kanten komt, maar na een jaar kan bij haar de hevigste verliefdheid wat afnemen, dat is vrij normaal en dat wil niet zeggen dat ze niet meer om je geeft. Misschien wacht ze tot de hevig verliefde man (jij) tot een man transformeert die iets minder knuffelt maar wat meer stevige voeten op de vloer staat. Zij wil weten hoe je bent als je niet meer zo verliefd bent. Hoe je dan voor haar zal zijn. Ze wil misschien op je kunnen leunen als het nodig is. Ze hoeft dat niet van je te horen aldoor, je kan het beter uitstralen en doen. Misschien is zij bang dat je je eigen leven niet meer leidt als jullie samen wonen. Dat je op haar (leven) gaat leunen. Zij heeft intens genoten van jullie samen, het is fantastisch als een man zo intens van je houdt en voor je gaat, maar is nu weer iets nuchterder geworden. Zij denkt na over haar toekomst. Wil zij nog wel samenwonen met een man, of toch liever zelfstandig blijven? Misschien heb/had je ook wel een niet helemaal juist beeld (meer) van haar gevoelens voor jou? Probeer niet al te hevig te reageren op haar als je misschien toch contact hebt, ook al bloedt je hart. Zij weet dat echt wel en zal het alleen maar waarderen dat je je probeert te beheren om haar niet ongemakkelijk te laten voelen. Geef haar tijd. Wat je doet is prima, afleiding zoeken en naar vrienden gaan. Ik hoop het allerbeste voor jullie en de kinderen. Maar je zal geduld moeten hebben. Ik wens je veel sterkte.

Het is niet raar dat ze wat twijfels begint te krijgen. Het word nu wel heel serieus tussen jullie en misschien doet het haar denken aan haar vorige relatie. Ze kan angst hebben dat het weer mis loopt. Juist als dingen zo mooi en goed zijn kan de angst om het kwijt te raken groot zijn. Ze heeft ook 2 kinderen waar ze rekening mee moet houden. Ze wil vast niet weer een verbroken relatie en onduidelijkheid voor de kinderen. Als jullie relatie echt goed zit komt het ook wel goed. Geef haar wat ruimte en leg er geen druk op. Liefde kan soms (ook al is het goed bedoeld) verstikkend werken. Liefde moet ook kunnen ademen. Luister naar haar en oordeel niet. Geef het de tijd. Wat is de haast? Waarom zou je dan dingen gaan forceren. Wees dankbaar voor wat jullie hebben en koester dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100