Zie jij overeenkomsten van je partner in één van je ouders?

Karatereigenschappen, uiterlijk noem maar op..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst: ieder mens is uniek en er zullen vast in elk mens (meerdere) overeenkomsten te vinden zijn als je begint met vergelijken. Mijn vader is een geweldige man met een lief, zorgzaam, zacht en wijs karakter. Ieder mens heeft wel iets liefs, zacht, wijs en zorgzaams in zich, maar ik kan geen vergelijkingen gaan trekken. Ieder uniek mens doet de dingen op zijn eigen manier, alleen het woord zorgzaam is al op 100 verschillende manieren in te vullen.

toevallig zei ik van de week tegen mijn man, dat hij heel veel op mijn vader lijkt met bepaalde dingen. vooral het zorgzame en liefdevolle. opeens viel het me heel erg op. jammergenoeg heeft hij hem nooit gekend, maar ik zie ze zo voor me met een borreltje lekker filosoferen.

Ja, ik ben geloof ik wel het klassieke voorbeeld van een meisje dat uiteindelijk met 'haar vader' getrouwd is, qua karakter, qua beroep, qua hobbies, qua levensinstelling, in grote lijnen. En in veel van die dingen lijk ik natuurlijk ook op mijn vader, maar in veel ook juist niet. Grappig wel om dat te constateren. Is overigens alleen aan te bevelen als je het in grote lijnen goed met je vader kon vinden ;-)

Waarschijnlijk zoeken vrouwen wel een herkenning in de man, iets vertrouwds, iets vergelijkbaars als hun vader. Bij de man zie je zoiets ook wel eens, die zoeken een moederfiguur in de vrouw. Toch lijkt het me dat er dan toch iets niet goed zit, als je een vader of moederfiguur zoekt dan denk ik dat je nog steeds niet volwassen genoeg bent, dat je , je jeugd nog niet los kan laten, of heb je misschien problemen gehad in je jeugd en vond je dat een veilige tijd en wil je dat weer terug, of zo lang mogelijk vast houden.

Een mens is opzich uniek, compleet en volmaakt geen mens moet zijn identieteit in een ander zoeken niet in de ouders kinderen en partner etc. Je hebt elkaar nodig om aan te vullen en te verrijken dus in de zin van overeenkomsten zal ik liever zeggen je bent even uniek als ik!

Het moet wel een groot compliment voor je ouders zijn als je onbewust kiest voor een partner die lijkt op je vader resp. moeder. Omgekeerd gebeurd het ook: Hoeveel vrouwen kiezen niet onbewust voor een man die hen net zo mishandelt als ze hun vader hun moeder hebben zien doen? Al met al een interessant onderwerp. Ikzelf vind mijn partner niet op mijn ouders lijken, maar gekgenoeg zie ik wel overeenkomsten met mijn opa. Jammergenoeg hebben ze elkaar niet gekend, ze hadden het vast goed met elkaar kunnen vinden. We kwamen er in de loop van ons huwelijk wel achter dat we uit exact dezelfde type familie komen. Ondanks een groot verschil in leeftijd, geboorteland, gezinsomvang, tekortkomingen en nog zo wat...

Bij mij was het inderdaad ook de zorgzaamheid van mijn partner. Dat zag ik terug bij mijn vader ;) Erg leuk om bij stil te staan. Maar andersom zag ik ook dat ik leek op zijn moeder. Leuke vraag! +1 dus

nee totaal niet, mijn ouders zijn rustig net als ik en mijn partner is extreem druk. mijn vader en partner zijn nogal technisch aangelegd, en hun liefde voor auto`s. dat is eigenlijk wel het enigste. mijn partner is alles wat wij niet zijn en andersom, maar het klikt toch nog erg goed ondanks de verschillen. Toegevoegd na 2 minuten: ik moet altijd denken aan dit liedje:

Nee mijn vriendin lijkt niet op een van mijn ouders. Tenmiste geen duidelijke overeenkomstige eigenschappen. Als ik er lang genoeg over ga nadenken kom er vast wel een paar tegen. Mijn ex daarentegen leek heel erg op mijn moeder. Precies dezelfde dominantie en eigenwijsheid. Nu ik er toch over denk, mijn vriendin is ook erg eigenwijs. Maar toch op een andere manier.

Mijn partner heeft dezelfde trekken in het gezicht als mijn vader. Ook in bepaalde dingen zegt mijn moeder, het is net je vader. Mijn partner heeft helaas mijn vader nooit leren kennen

Hele goede vraag met boeiende antwoorden. Mijn huidige partner heeft geen enkele overeenkomst met mijn ouders. Maar mijn expartner leek heel erg veel op mijn vader, vooral vwb zijn karakter en het is dan ook niet voor niets mis gegaan! Mijn huidige partner zegt altijd dat ik hem heel veel aan zijn moeder doe denken!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100