Wat moet je doen als je vriendin dingen zegt over zichzelf die niet kloppen?? Negatieve dingen.

Wat moet ik doen want ze zegt egt onzin;(

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan b v b zeggen waarom haal jij jezelf zo omlaag misschien heeft ze een negatief zelfbeeld en dan is het goed om die dingen die ze van zichzelf zo negatief vind met haar door te spreken waarom ze dat vind en dan kan je daarop weer reageren het is best moeilijk als iemand negatief over zichzelf denkt omdat te veranderen in positief maar daarom is het zo fijn dat jij het opmerkt

waarschijnlijk wil je vriendin steeds opnieuw bevestigd hebben dat ze wel mooi en slim is. Dat is heel vermoeiend, voor haar en voor jou. Het is haar onzekerheid. Zeg haar dat je van haaaaar houdt omdat ze is zoals ze is, maar dat ze het je wel moeilijk maakt. Geen idee of het helpt, hopelijk gaan haar ogen open, maar ik ben bang dat het nog wel even gaat duren voor ze het inziet. Kun jij zo lang wachten?

Benadrukken dat jij het tegenovergestelde vind van wat zij zegt. Samen kijken naar waar deze gevoelens of gedachten, die ze uitspreekt, vandaan komen? Misschien vervelende ervaringen? Kijken wat jullie/zij hieraan kunnen doen? Bijv. als ze zegt dat ze niet goed gekleed is samen naar de stad gaan om advies te vragen en wat nieuws te kopen zodat zij misschien wat zekerder wordt? Ook kunnen complimenten helpen :) Succes!

Als het echt onzin is wat ze zegt, dan kun je dat vaak doorbreken door het te bevestigen. Dus zij zegt: 'Ik heb een dikke kont'. Dan zeg jij: 'Ja, nu je het zegt'. Zij zal daar op reageren en dan kun je aangeven dat ze een onzin reactie kan verwachten als zij ook onzinnige dingen zegt. Maar het kan ook een heel ander onderliggend probleem zijn. Misschien heeft ze last van een slecht zelfbeeld of schreeuwt ze om aandacht. Praat er met haar over. Stel vragen en toon belangstelling en vraag of je haar kunt helpen.

Ik ben bang dat ze niet luistert als jij zegt dat die dingen helemaal niet kloppen. Ze heeft een beeld van zichzelf en dat is blijkbaar niet zo positief. Dan kun je praten als Brugman, mar tevergeefs.. Je kunt haar hoogstens aanraden om al die dingen op te schrijven. Dan kan ze aan haar omgeving vragen wat er van klopt. Maar als het niet alleen een aandachts kwestie is, denk ik dat er meer hulp nodig is voor haar. Want dan kan de oorzaak ergens vroeger in haar leven liggen.

Haar vragen wat kan ik doen om je te laten VOELEN dat het niet zo is ?

Ik hoop het niet voor jou, maar misschien wil zij op deze manier slecht overkomen bij jou zodat jij de relatie verbreekt. Volgens mij is zij in het begin niet zo geweest. Sommige mensen durven niet de eerste stap te nemen om een relatie te beeindigen en dan zoeken ze een andere weg.

Probeer er (voorzichtig) achter te komen waaróm ze zoiets zegt, in plaat van te reageren op wát ze zegt. Dit soort uitspraken zijn het gevolg van iets, een rottige gebeurtenis of iets dergelijks, negatief zelfbeeld komt nooit zomaar uit de lucht waaien. En daarnaast, mensen overtuigen is erg moeilijk, kan ook het tegenovergestelde effect hebben. Als je de oorzaak op kunt lossen (en zij wil dat ook, telt natuurlijk ook mee), dan pas kan er iets veranderen. Succes, ellebei :)

Je geeft in een reactie aan dat ze anorexia heeft. Dat is niet niks, moeilijk voor haar, maar ook voor jou! Want ze zal jouw lieve en goedbedoelde complimenten niet geloven. Niet omdat jij ze niet zou menen of omdat ze nou eenmaal wat negatief over zichzelf denkt, maar omdat anorexia een hele erge ziekte is, die met zich meebrengt dat zij een verkeerd beeld van zichzelf houdt, wat je ook zegt. Blijf haar zeker complimenten geven en aangeven wat jij ziet (dat ze mooi is, dat ze niet dik is), maar ze heeft ook hulp nodig van een professionele hulpverlener. Misschien heb je wat aan deze website: http://www.proud2bme.nl/info/Anorexia

Altijd gelijk geven ze probeert zichzelf aanbeden te krijgen, slechte zaak

ik heb ook iemand op school, die zo'n vriendin heeft. hij probeert ook haar zelfbeeld te verbeteren, maar dit lukt hem echt niet. je kan dus proberen om het te veranderen, maar het is dus niet zeker dat het lukt.

Volgens mij zijn liegen, en verhalen verzinnen niet bepaald een solide basis voor een relatie..je zegt dat ze anorexia heeft, is dit ook bevestigd door een arts of verzint ze dat ook?? Niet rot bedoeld maar het lijkt er op dat ze er alles aan doet om sympathie op te wekken, door zielige verhalen op te hangen, die jij gaat tegenspreken, vijzelt ze haar zelfbeeld op!! Ik begrijp dat jullie net een maand verkering hebben...misschien moet je heel goed nadenken voor je hier serieus mee doorgaat, en dit ook met haar bespreken natuurlijk! Als ze zo ver gaat door zelfs te liegen om aardig gevonden te worden, zal het alleen maar erger worden vrees ik! Wat haar anorexia betreft, als ze dit werkelijk heeft kan je een keer meegaan naar haar huisarts om je voor te laten lichten wat je als partner kan doen om te helpen..Maar ik zou na al die verhalen overal mijn twijfels over hebben....

Je kan er keer op keer op in gaan,maar dat is voor jullie vriendschap misschienn ook killing? Of je maakt de duidelijke afspraak dat je echt wel eerlijk durft te zijn,als zij onzeker blijft moet ze misschie eens met een professional gaan praten.Die onzekerheid heeft wrs toch een oorzaak.

Wat wel eens helpt als zij bijvoorbeeld zegt: ik ben stom en dom. Dat jij dan zegt: 'ja dat is zo, daarom wil ik natuurlijk ook zo graag bij je zijn. Logisch.' Dan ziet ze meteen dat het onzin is wat ze zegt. Toegevoegd na 2 minuten: Oh ja, en mij helpt het toch wel als mijn vriend ook duidelijk zegt wat de redenen zijn waarom hij me leuk vindt. Bijvoorbeeld: grappig, intelligent enzo. Dus met wat bewijzen komen. Maar beter is bovenstaande, omdat dat bevestiging vragen anders nooit ophoudt. Toegevoegd na 8 minuten: Mijn vriend heeft eens gezegd tegen mij, dat als hij iets niet leuk vindt of mij niet meer leuk vindt, hij dat altijd eerlijk zegt. Ik heb hem dat gevraagd te beloven. En nu ga ik daar gewoon vanuit. Dus ik ga ervan uit dat ie me echt leuk, slim en lief vindt. Misschien dat jouw vriendin ook te porren is voor zo'n afspraak? Dan hoeft ze nooit meer aan je oordeel te twijfelen. Toegevoegd na 9 minuten: Nog een tip: geef haar gewoon een dikke knuffel en een dikke kus. Meer is vaak al niet meer nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100