Hoe kan het dat je ineens inziet dat heel veel van je vrienden niet je echte vrienden zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt omdat je het leven leeft, je leert en ook inzicht is daar een onderdeel van, opeens gaat de knop om. Waarschijnlijk heb je iets met een echte vriend meegemaakt waardoor je nu ineens het verschil ziet van wat die zogenaamde vrienden dus niet zijn.

Je komt er pas achter wie je echte vrienden zijn als je door een moeilijke periode gaat of als er iets heel belangrijks is gebeurt. Je echte vrienden steunen je dan en zijn er voor je. Je vrienden waarvan je dacht dat het echte vrienden waren zijn er niet of minder voor je waardoor je voor jou minder belangrijk worden t.o.v de andere echte vrienden die er wel voor je zijn.

Medicijngebruik. Gebruik van hallucinerende middelen. Hoop dat je ook nog inziet dat je ook echte vrienden hebt. Een paar echte vrienden zijn van veel meer belang dan dan heel veel vage vrienden. Toegevoegd na 1 minuut: Bij geldzaken kom je er vaak achter wie je echte vrienden zijn, en wie de profiteurs willen zijn.

Inzicht in allerlei persoonlijke - en maatschappelijke - situaties ontstaat meestal niet "ineens". Over het algemeen gaat daar een periode van aarzeling, twijfeling, onzekerheid aan vooraf. Maar heel vaak willen wij de waarheid niet onder ogen zien. En dus houden we een toestand in stand omdat dat nu eenmaal zo gegroeid is. Het kan zijn dat je in een wat moeilijkere periode geraakt bent en dat je er achter komt dat de mensen die je je vrienden noemde, jou helemaal niet steunen. Dan kom je er wel achter dat het niet je echte vrienden zijn. Het kan ook zijn dat je een groep kennissen, waar je wel iets mee deelt maar niet heel erg intiem, altijd "vrienden" noemde. En dat je door het ontdekken van een echte en ware vriendschap er achter komt dat vriendschap iets anders is dan kennissen. Veel mensen spreken al over vrienden als ze mensen heel zo nu en dan oppervlakkig spreken. Een vriendengroep. Maar de meeste mensen hebben niet meer dan 2 of 3 echte vrienden. Het is dus ook maar hoe je het noemt.

Als je zelf een innerlijk groeiproces doormaakt, kan het zijn dat je ineens de waarheid ziet en dat je vele vrienden je echte vrienden niet blijken te zijn, maar gewoon mensen met wie je een oppervlakkig soort gezamenlijkheid deelt. Deze ontdekking kan depressieve gevoelens oproepen, of eenzaamheid maar het hoort bij het leven en is in feite een heel gezond proces. Zolang je voor jezelf een goede vriend bent, zul je ook een paar goede vriendschappen hebben.

Lang geleden toen ik in scheiding lag,had ik vriendinnen die me erg steunden,maar ook van wie ik niks hoordde. Toen mn scheiding definitief was stonden ze weer op de stoep. Helaas voor hun heb ik de boot afgehouden,toen k ze nodig had waren ze er niet zulke mensen wilde k nt mee bevriend zyn. De andere ben k nog steeds mee bevriend in goede en slechte tyden is ons motto !

Vriendschap komt vaak uit een hoek waar je het niet verwacht. Als je moeilijke tijden meemaakt, laten bepaalde 'vrienden' het soms afweten. Ze willen liever plezier en positieve dingen in hun leven. Vaak is het dan zo dat je steun krijgt van mensen waar je het niet van had verwacht. Ik heb dat ondervonden. Stel je er voor open. Laat anderen toe in je leven, vergeet die zogenaamde vroegere 'vrienden'. Een vreemde kan een vriend zijn die je nog niet kent!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100