Waarom is de man ouder?

Waarom zie je in relaties vaak dat de man iets (of veel) ouder is dan de vrouw? Op jongere leeftijd blijkt het te liggen aan het feit dat de meisjes iets eerder volwassen worden. Maar ik heb het over de volwassen stellen.
(en ik weet dat er ook genoeg relaties zijn waarbij de man jonger is of ze even oud zijn, maar ik praat over het algemeen)
ps. ik moest kiezen tussen mannen of vrouwen, maar dat slaat in dit geval nergens op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Universiteiten van Amsterdam en maastricht hebben dit onderzocht. De Telegraaf schrijft hier het volgende over: "Ruim 80 procent van de Nederlandse vrouwen kiest voor een wat oudere, goed opgeleide man, blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Volgens de onderzoekers hebben vrouwen een voorkeur voor een wat rijpere man met een goede baan omdat hij zekerheid kan bieden. "Men vindt het belangrijker dat een man het gezin kan onderhouden", zegt professor Wim Groot van de Universiteit Maastricht. "Het uiterlijk komt dan pas op de tweede plaats."

Bronnen:
http://krant.telegraaf.nl/krant/vandaag/te...

Het zijn meestal rijke mannen waar dit gebeurd en het is bekend dat mannen op jonge/blonde vrouwen en vrouwen op rijkdom.

Dat heeft alles te maken met de The "half-your-age-plus-seven" rule.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_disparity...

Vrij recent maar toch al een paar maanden geleden stond er een grappig artikel in de VIVA hierover. Details hierover voeg ik nog toe. Zelf denk ik dat jongere vrouwen onder de indruk raken van een ervaren man die niet alles van zichzelf laat zien, behalve dat mooie en oppervlakkige. Ouder kan zich beter verkopen. Mannen hebben vaak meer zelfvertrouwen. Vrouwen zijn veel meer op het uiterlijk van zichzelf gericht. P.S.: mag je dan niet twee vragen stellen. Lijkt me trouwens wel leuk om ook die andere te doen.

Omdat de man vaak pas later zich ontwikkelt. Daardoor lopen mannen vaak wat achter op vrouwen. Vaak vinden vrouwen van middelbare leeftijd (hun) mannen nogal kinderachtig, dit komt dus door hun latere ontwikkeling.

Ik sluit me bij ruth aan, met als toevoeging dat er tussen mij en mijn (jongere) vriend 13 jaar verschil zit, maar dat we geestelijk op hetzelfde niveau zitten. En ik ben vast niet de enige. Oh, en ik ben niet blond en rijk :P

mannen blijven altijd kind en hebben een vrouw nodig om ze in het gareel te houden . jonger of ouder doet er niet toe.

vrouwen zijn denk ik eerder volwassen dan mannen. Komt nog bij dat de meeste mannen het niet aandurven om een relatie met een oudere vrouw aan te gaan, mede omdat het ook een uitzondering op de algemene gewoonte is. Mijn vrouw is 3 jaar ouder dan ik en door haar kon ik dus al op 62 jarige leeftijd van mijn AOW gaan genieten. Je ziet het kan dus ook voordelen hebben..............

Een vrouw is rijper en volwassener, daarom moet de leeftijd van de man het een en ander compenseren...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100