Hoe belangrijk is familie voor jou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo lang ik goed met ze overweg kan heel belangrijk en vooral ook erg leuk. Als er echter ruzie is, dan vind ik ze ineens minder belangrijk. Voor mij is het grootste probleem dat alle familie ver weg woont, waardoor ik ze weinig zie. Ze zijn wel belangrijk, maar ik kan niet op ze rekenen, ik ben op vrienden en buren aangewezen als er iets is. Bij grote zaken (verhuizing, ziekenhuis opname) is de familie natuurlijk wel aanwezig. Wat ik het belangrijkste vind is dat het mensen zijn die me al mijn hele leven kennen (ik ben de jongste thuis) en erg veel van mijn verleden weten. Met vragen daarover hoef ik maar mijn moeder of broers te bellen.

Directe familie is erg belangrijk voor mij. Ze zullen er altijd voor mij zijn, en ik voor hen.

Familie is mijn bestaansgrond, buiten dat is het mind die mij vertelt dat het belangrijk zou moeten zijn en het niet is...

Ha, die Jinx; Mijn naaste familie is me erg dierbaar en heel belangrijk voor me, maar naar mate ze verder van me af staan komt het eerder op de persoon dan op de familieband aan.

Familie, daar word je mee geboren. Vrienden maak je zelf. Een vriend hoeft geen familielid te zijn. Een familielid hoeft geen vriend te zijn. Het gaat om het gevoel dat je bij iemand hebt en niet om de herkomst. Familie kan belangrijk zijn, maar dat hoeft niet per se.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100