Heb je wel eens een hetze tegen iemand opgezet?

Iemand het leven zuur gemaakt door iemand zodanig zwart te maken dat ook alle mensen in zijn of haar omgeving er in beginnen te geloven en meedoen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja toen ik jong was. en heb er spijt van. maar de persoon had mij net 4 jaar gepest. we zaten in dezelfde klas, en al 4 dagen op een rij verdwenen er dingen uit klassen van leraren. ik wist wie het deed maar liet iedereen geloven dat zij het was. ze heeft 21 dagen in uren na moeten blijven. maar dat was nog niets in het aantal dagen dat ze mij gepest had.

Nee. Ik vind dat een van de laagste dingen die je kunt doen. Je kunt iemand leven met een gerucht volledig kapotmaken, hoe sterk die persoon ook in zijn schoenen staat. Denk maar eens aan vermeend alcoholisme, vermeend vreemdgaan etc.

Nee, ik weet hoe pijnlijk dat is... En de waarheid komt altijd naar boven... Ik doe niet mee aan dat soort spelletjes...

Waarschijnlijk wel, maar dat ligt aan de omgeving en opvoeding. Iets wat wij nu heel normaal vinden en wat ze over 70 jaar niet normaal vinden. Als je 'die welle' hebt gezien, dan begrijp je waar ik het over heb. :)

Nope, nog niet gedaan...

Nee, nog nooit. Ondanks dat ik toen ik klein was best veel gepest was.

Nee, en ook zeker niet van plan. We zijn boven de 6!

ja..zeker. ik vind dat boontje komt aan zijn loontje misschien een hard manier of misschien zelfs onbeschoft maar als degene jou leven zwart maakt.. wat moet je doen ? verdrietig wezen ? bij mensen die mij iets hebben aangedaan.. hebben het 10 * erger terug gekregen

Voor zover ik het me kan herinneren, heb ik dat nog nooit gedaan. In principe keur ik het niet goed, maar vaak ligt dat ook aan de omstandigheden. Ben wel bezig om een hetze op te zetten tegen iemand, en geloof me, hij/zij verdient het. Meer dan 10 jaar pesterijen komen je op de duur de strot uit. Dus boontje komt om zijn loontje.

Nee. Omgekeerd zou ik het ook niet leuk vinden als iemand dat bij mij deed, en ik heb het principe 'wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet' hoog in het vaandel staan. Een hetze voeren tegen iemand is wat mij betreft niets meer dan een volwassen vorm van pesten.

Nog nooit. Echt nog nooit. Wel eens een beetje meegedaan/meegeroddeld, maar uiteindelijk ben ik eigenlijk altijd die dojo die het gaat opnemen voor de underdog of deze probeert te verdedigen, en dat wordt alleen maar erger naarmate je ouder wordt. Je gaat je meer verdiepen in mensen en hun beweegredenen en leert gedrag dat je zelf niet zou goedkeuren beter begrijpen, dingen in een ander perspectief te zien en beter te nuanceren, en te beseffen dat iedereen zijn eigen waarheid heeft. In vrijwel ieder mens schuilt wel iets goeds, en mensen bedienen zich maar zelden van kwalijke opzet. Maar als ik iets van iemand absoluut niet goedkeur zal ik daar ook niet voor schromen er iets over te zeggen, zeker ook tegen de persoon zelf, maar altijd gericht op het gedrag, nooit de hele persoon. Het wordt je overigens niet altijd in dank afgenomen, hoor. Eerlijkheid is een verdomd vervelende eigenschap (maar ik ben nu eenmaal een waardeloze leugenaar), en niet zelden ben JIJ uiteindelijk degene die het gedaan heeft omdat je niet meedraait in het kamp tegen de zondebok. Toch nemen ook slechte ervaringen mijn vertrouwen in de mens nooit helemaal weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100