Kan je, als minderjarige, mensen ontmoeten die niet uit je directe omgeving zijn, en eventueel meerderjarig zijn?

Hallo, ik ben een jongen van 17 jaar en merk dat ik overal heel graag gezien word, maar ik heb nooit een echte hechte vriendschap noch een serieuze relatie. Ik heb 2 hele lange relaties gehad met meisjes van mijn leeftijd. Deze relaties zijn beide gestopt omdat ik graag meer in een relatie wil opbouwen als hoe een traditionele 17-jarige dat ziet. Bij vriendschappen bots ik ook steeds op het feit dat iedereen in mijn directe omgeving (school, vorige school, dorp) het leven op een puberse manier opvat.
Als gevolg van me nergens op mijn plaats te voelen ben ik ook een jaar blijven zitten. Dit ondanks het feit dat ik zeker niet dom ben of ongemotiveerd.
Mijn vraag is echter of het mogelijk is van ergens mensen te vinden met hetzelfde 'probleem' of mensen die gewoon wijzer zijn en dus waarschijnlijk ouder.
Ik zou graag buiten komen, alleen vind ik het in de clubs waar mijn leeftijdsgenoten heen gaan totaal niets voor mij.
Wat het ook helemaal moeilijk maakt is dat ik nu een zeer serieus iemand lijk wat totaal niet klopt :)
Zoals ik al zei word ik op mijn school heel graag gezien door mijn enthousiasme en humor. Ik ben gewoon op zoek naar mensen die beter bij me passen.

De leeftijd maakt op zich niet zoveel uit, al werd mij al veel verteld dat ik verder zit voor mijn leeftijd.

Ik vind dit tekstje eigenlijk ook niet echt geslaagd maar hoop toch dat er iemand is die raad weet.

Alvast bedankt

Gillis

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou bij jezelf kunnen nagaan wat je echt leuk vindt en daar een club bij kunnen zoeken. Bijvoorbeeld je vindt schrijven heel erg leuk, dan kan je een schrijfcursus volgen, waar je weer in contact komt met mensen met dezelfde interesse. Het kan ook zijn dat je je toch wat anders voordoet dan je bent. Bijvoorbeeld continu vrolijk en grappig. Waardoor mensen dat van je gaan verwachten en ook zo op jou reageren. Misschien als je wat meer serieuzere onderwerpen aankaart, je versteld zal staan over hoe 'volwassen' je leeftijdsgenoten kunnen zijn.

Deze vraag raakt me.Ik als moeder zit met een,,puber,,van 16 die het zo ongeveer als jij ziet.Ze is heel geliefd overal.Ze is geweldig op school.Geweldig in haar bijbaan en stage die ze doet.MAAR van al die flauwekul(volgens haar)op school/werk,wil ze niets weten.Clubs,disco,ze moet er niet aan denken.Wat een kleine kids zijn dat toch,zegt ze dan. Tja,langzaam maar zeker heeft ze toch mensen/pubers opgezocht,tegengekomen,die haar wel liggen.Ze zijn er wel,niet heel veel maar toch. Ook trekt ze vaak meer met volwassenen op.Mensen van de leeftijd rond 20 of ouder,dat ligt haar heel goed.Zij heeft die kans om met die personen in contact te komen,misschien jij niet. Ik zou zeggen,ga toch gewoon maar je eigen gang,je komt toch wel mensen/pubers tegen die op jouw niveau liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100