Mogen mijn ouders mij verbieden om uit huis te gaan?

Hallo,
Ik heb een hele slechte band met mijn ouders, het is thuis dus ondraagbaar geworden om met hen te leven door het verbaal mishandelen en agressief worden.
Ik ben 18 en zou graag een oplossing vinden om hier weg te geraken want het is voor mij niet meer houdbaar om elke ochtend met angst op te staan en niet weten of het vandaag rustig gaat zijn of dat ze vandaag weer zo "mishandelend" gaan zijn.
Ik ben natuurlijk dankbaar dat ze mij toch een beetje vrijheid geven maar dit is dan tegen hen zin. Ik versta dat ze het beste voor mij willen maar hen manier van doen is niet de beste volgens mij.
Ik ben dan ook bang als ik een oplossing vind om hier weg te geraken en mijn leven in mijn handen te krijgen, in plaats van dat zij al de beslissingen voor mij willen maken dat ze mij gaan verbieden om weg te gaan of dat er weer zo een enorme ruzie uitbreekt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, erg vervelend dat je dit zo ervaart. Jij voelt het als beknotting en je ouders als "opvoeden"? Als zij jou een vreselijk kind zouden vinden, hadden je vast ook liever uit huis dan erbij. Ik ga er dan ook vanuit dat ze echt het beste met je voor hebben en jou ieder woord van betutteling je triggert om ruzie te maken? Probeer, hoe moeilijk het ook is, eerst naar je eigen aandeel te kijken. Als het echt een drama is, probeer op school? Of elders eens met een coach of dergelijk te praten. Naarmate je ouder wordt zal je zoveel zaken anders gaan zien. Zie dat maar als een pluspunt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100