moet je aan alle gemaakte afspraken houden bij co-oudersschapsplan ?

mijn vrouw neemt de kids voor een uur na school mee omdat ik dan nog werk het staat zwart op wit is ze dan verplicht eraan te houden en als ze niet kan moet zij dan voor oppas zorgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij co-ouderschap blijft er een goede communicatie tussen de ouders onderling bestaan. In gevallen van overmacht kan een telefoontje naar de ex-partner uitkomst bieden. Dat is de bedoeling. Zie het niet als een gevecht van verplichtingen, maar handel beiden in het belang van het kind. Daar is een soepele houding voor vereist!

Het belang van het kind komt op de eerste plaats !!! Dus als jullie er samen uit kunnen komen is dat natuurlijk het allerbeste. En wanneer het kind de dupe dreigt te worden zijn sowieso BEIDE ouders verantwoordelijk. Maar afgezien van dat, als het écht puntje bij paaltje moet komen is een afspraak natuurlijk een afspraak. Als één van de ouders zijn of haar afspraken niet na kan komen is DIE ouder verantwoordelijk voor de oplossing, niet de andere ouder. Bedenk eventueel ook eens een manier om dit soort onvoorziene zaken onderling op te lossen. Sta open voor oplossingen. Er zullen ook momenten zijn dat U uw afspraken een keertje niet na kan komen.

Het siemepel antwoord is JA, je moet je houden aan die afspraken. Tegelijk bevat een ouderschapslkan regelmatig allerlei afspraken die niet realistisch zijn, niet robuust, snel achterhaald raken, geen rekening houden met overmacht, of zich uitstekend lenen om elkaar dwars te zitten. Zorg ervoor dat jij niet afhankelijk bent van zulke afspraken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100