Is er een boek dat mensen kan leren om op o.a. emotioneel niveau beter met anderen om te gaan?

Een familielid van mij moet echt eens leren hoe ze met haar kinderen van 18 en 20 moet omgaan, want er ontbreekt veel, zoals waardering en het verstand om op emotioneel niveau te kunnen nadenken. Ze is bijna een dictator thuis, verwacht dat alles naar haar zinnen wordt gedaan, maar kent geen enkel gevoel van normaal doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien kun je hier iets mee, de ouder leert communiceren binnen het gezin, het gaat niet alleen over kleine kinderen, maar ook over oudere kinderen en zelfs over je partner. Een specifiek boek over de omgang met jong volwassen zonder handicap of beperking is nog niet geschreven voor zover ik weet, dit is in ieder geval een leerzaam boek voor iedereen die problemen heeft met communiceren binnen het gezin. Dit boek gaat vooral over hoe te communiceren, maar ook het omgaan met elkaar wordt uitgebreid besproken. Dit zijn 2 zaken die een belangrijk punt zijn binnen de emotionele band. http://kiind.nl/articles/609/InonsgezingaatallesprimaMaarsoms....html Als er veel onbegrip is binnen een gezin, dan komt dat vaak van 2 kanten, deze jong volwassenen zijn nog niet zo lang uit de puberteit, daar kan natuurlijk al veel mis zijn gegaan, wat de ouder heeft doen besluiten haar handelswijze anders aan te gaan pakken. Mogelijk is het bij deze 2 hard nodig ze wat harder aan te pakken. Mogelijk hebben ze moeder flink dwars gelegen, waardoor moeder nu snel op de kast gejaagd is. Bekijk het ook eens door haar ogen, beeld je eens in wat jij zou doen als jij op dit moment in haar schoenen zou staan, wordt ze wel met respect behandeld? Als moeder, als vrouw en niet als de huisslaaf, de vlieg in huis? Praat eens met deze 2 jong volwassen en dan met de moeder, probeer naar beiden goed te luisteren en combineer de 2 verhalen, mogelijk komt je dan tot een goed inzicht. Hiermee wil ik niet zeggen dat jij het verkeerd hebt gezien, maar wel dat je wat ruimer wat kijken en luisteren voordat je iemand veroordeeld, waarschijnlijk is dan het boek helemaal niet meer nodig (als ze het al wil lezen). Succes!

Bronnen:
http://kiind.nl/articles/609/Inonsgezingaa...

Misschien is het volgende boek aan te raden. De auteur is psycholoog. Het voegt nieuwe kennis over de hersenen en oude spirituele wijsheid samen. Deel een bespreekt recente ontwikkelingen in de neurowetenschappen. Deel twee introduceert 15 oefeningen die uiteindelijk tot betere relaties met anderen moeten leiden. Deel drie bevat 7 aanvullende oefeningen voor inlevingsvermogen, het oplossen van conflicten en het bereiken van innerlijke kalmte door 'loslaten'. Een pad ontstaat door lopen : hoe je negatieve emoties de baas wordt / Thérèse Jacobs-Stewart. Amsterdam : Forum, 2003. ISBN 90-225-3335-2 De centrale stelling is dat reacties geworteld zijn in diep ingesleten neurale kanalen van emotionele gewoonten. Met oefeningen, voorbeelden, resultaten van modern hersenonderzoek en eigen ervaringen legt de schrijfster aan de lezer een pad voor dat de lezer zelf zal moeten banen. Het is een evenwichtig boek dat vraagt om langzaam te worden gelezen, waarbij de lezer steeds een kleine stap wordt bijgebracht in het leren kennen van de eigen emoties. (In de hoop dat daarbij doordringt dat jong volwassen kinderen ook emoties hebben, en daar invloed op uitgeoefend wordt).

Bronnen:
NCC / Picarta

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100