Waarom is respect voor elkaar bij de uitverkoop veel minder?

hier is het koopzondag. even naartoe geweest. maar meteen ook weer weg. veel duwen en schelden en elkaar niks gunnen. wel veel graaien. bij de uitverkoop moet je toch ook respect hebben? en een ander wat gunnen?
of is dat wel normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is frappant om te zien dat zoiets onbenulligs als koopzondag de ware aard van de mens al blootlegt. Laat staan als er écht iets aan de hand zou zijn. Honger, of een natuurramp o.i.d. Dan wordt het écht ieder voor zich. Onze hang naar luxe is te groot om daarmee om te gaan. Hebzucht en egoïsme zijn negatieve waarden die helaas een hele hoop mensen in de ban houden. Vaak onbewust vormen deze begrippen het fundament waarop wij ons karakter bouwen. Ik ken genoeg mensen die achter het masker van hun vriendelijkheid niets anders dan hebberige gieren zijn. Het blijft teleurstellend om te zien, op een of andere manier.

Dat is de hebberigheid van de mens.. Op zich is het normaal, dit zit gewoon in de mens. Sociaal is het natuurlijk niet. Je hebt dan ook volkomen gelijk, je moet een ander ook wat gunnen.

Tja, de hebzucht van de mens is nog altijd even sterk. Hebben hebben en verzamelen terwijl je het vaak niet eens echt nodig hebt en daarbij gun je een ander dus niks! Triest!

man gegen man, we zijn geciviliceerd totdat er wat te winnen of verliezen valt. lees is wat over WW2, en wie toen je buren hadden kunnen zijn. wat mensen voor 7,50 doen wil je niet geloven.

Het dierlijke gedrag komt dan boven, wat in ieder mens sluimert. Het slechte in een mens komt dan boven drijven.

Juist tijdens de uitverkoop is het motto Pruts: Ikke, en de rest kan stikke........

Het laagje beschaving van onze samenleving is maar dun.Normaal zie je dat vooral wanneer er serieuze tekorten dreigen.Kan je nagaan hoe de mentaliteit eraan toe is.In één woord walgelijk.

survival of the fittest.. oftewel: hebben hebben hebben...;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100