Hoe vind ik een internaat voor mijn heftig puberende zoon (14) en moet ik zelf (bij)betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een internaat kun je vinden in de gegeven reacties en ja zoiets moet je zelf betalen. Als het echt héél erg is kom je in aanmerking voor jeugdzorgplus: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jeugdzorg/jeugdzorgplus Als het nog niet zo erg is kun je je het beste wenden tot Bureau jeugdzorg: Is de laagdrempelige ondersteuning van het CJG niet voldoende? Dan kunnen ouders en jongeren zich aanmelden bij het Bureau Jeugdzorg in de buurt. Medewerkers van Bureau Jeugdzorg hebben andere wettelijke bevoegdheden dan medewerkers van het CJG. Zij kunnen: een indicatie stellen (passende hulp vinden voor kind of ouders); de taken van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) uitvoeren; jeugdbeschermingsmaatregelen (voogdij, gezinsvoogdij) uitvoeren; jongeren begeleiden die veroordeeld zijn of verdacht worden van een strafbaar feit (jeugdreclassering). Elke provincie heeft een Bureau Jeugdzorg. Ook de stadsregio's Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben ieder hun eigen Bureau Jeugdzorg. Bureau Jeugdzorg valt onder het toezicht van de Inspectie Jeugdzorg. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jeugdzorg/jeugdzorg-dichtbij-kind-organiseren

Word vergoed tot 20 jaar, bij Bron voor meer informatie Toegevoegd na 1 minuut: Let op: De kans bestaat ook dat de ouders het kind vrijwillig uit huis plaatsen. In dit geval kan het kind elk moment weg van het internaat en zijn er geen juridische verplichtingen aan verbonden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_int...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0027666/Hoof...

Ik zou eerst eens kijken op het internet, en dan zoveel mogelijk internaten bezoeken samen met je zoon. Vraag aan je zoon wat hij het leukste vind, en waar hij zich het prettigste bij voelt. Maar laat ook duidelijk zien welke jij het beste vind voor je zoon. Je moet wel inderdaad zelf betalen, maar als het echt heel erg is kan de jeugdzorg je ook helpen. Als je er niet uit komt vraag de jeugdzorg dan om hulp. De jeugdzorg kan je ook heel goed helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100