Moeder & Kind Mishandelt door vader wat te doen?

Nou kijk.. Mijn vriendin.. Is bang voor haar vader.. En haar moeder ook.. Ze durven allebij geen aangifte te doen bij de politie.. Har vader heeft haar moeder mishandelt meerdere keren.. Maar ze hebben geen bewijs daar van.. Ik wil haar graag helpen.. Maar ik weet niet wat ik kan doen.. Ze kunnen hebben namelijk geen bewijs van de mishandeling.. En ze zijn er te bang voor.. De kind en de moeder zijn toch belangrijker dan de vader?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige die hier iets tegen kunnen doen is de moeder zelf en je vriendin door aangifte te doen. Ik kan me voorstellen dat ze dit niet durven uit angst voor deze man. Zij zou samen met je vriendin hulp kunnen zoeken door naar een blijf van mijn lijf huis te gaan,vanuit daar wordt zij verder geholpen en de man komt als het goed is nooit te weten waar zij zit.

Heel heel Erg voorje vriendin en haar moeder .. Het kind kan via de kindertelefoon bellen de moeder zal toch echt aangifte moeten doen.. Blauwe plekken rode plekken zijn ook bewijzen

In afwachting van plaatsing in blijf van mijn lijfhuis, bestaat er ook zoiets als een tiendaags huïsverbod. Dit wordt iov de burgemeester door de politie opgelegd. Ook wordt hierbij Stichting Huiselijk Geweld benaderd. Het huisverbod is bedoeld als afkoelingsperiode, maar ook voor het regelen van praktische zaken. Zoàls woonruimte. Essentieel blijft melding maken bij de politie. (bron: www.shg.nl) Toegevoegd na 5 minuten: http://www.shg-amsterdam.nl/ Dit is de juiste link. Toegevoegd na 5 minuten: http://www.shg-amsterdam.nl/ Dit is de juiste link.

Bronnen:
http://www.shg-amsterdam.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100