Wat doe je als je uit veiligheidsoverwegingen je schoonouders niet wilt laten oppassen?

Iedere keer als we er op bezoek zijn, gebeuren er zaken die niet door de beugel kunnen. Voorbeeld: mijn zoontje was een maand of 6 (dus beweegt veel) en lag op de mat, schoonmoeder komt met twee koppen kokende thee, loopt over de mat (waar mijn zoontje ligt) en blijft boven hem staan praten met mij (Met kokende thee!!!). Voorbeeld 2: Mijn zoontje kon nog niet zelfstandig lang aan de tafel staan (maand 9), schoonmoeder zet hem ervoor en loopt zelf weg?!? Nu kan hij lopen (dus ook trappen wil hij op) Ze laat de deur naar de trap steeds openstaan, vindt het ok als mijn zoontje alleen binnen speelt en zelf buiten blijft (terwijl huis niet kind proof is en er vanalles in de mond geduwd kan worden). En Gaf mijn zoon vorige week een vork om mee te spelen, met het gevolg dat hij wilde rennen met de vork in de mond??!?!?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit bespreek je met je partner, het kind van je schoonmoeder, niet jij, maar hij of zij, zal zijn of haar moeder hierover moeten aanspreken. Als jij niet wil dat zij op je kind past, dan moet je in overleg met je partner een andere oppas regelen, het is geen plicht opa's en oma's op te laten passen. Ook als oma vraagt waarom zij nooit op mag passen is het de taak van je partner haar de reden te vertellen.

Dan zoek je op korte termijn een andere oppas. Verder vertel je op een rustig moment dat je je grote zorgen maakt over de manier waarop je schoonouders omgaan met je kind en dat je het bij hen niet veilig (genoeg) vindt voor je kind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100