Mijn dochter in bijna een jaar en kruipt niet is dit normaal ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet abnormaal tenminste, er zijn kinderen die het kruipen helemaal overslaan, kinderen zijn verschillend, misschien is je dochter verbaal wel snel. Je moet je zorgen maken als je kind helemaal niets onderneemt om zich te verplaatsen, raadpleeg dan het consultatiebureau of je huisarts, anders is er niets aan de hand. Lees alles over kruipen in de link.

Bronnen:
www.ouders.nl/mdiv2008-kruipen.htm

Het belangrijkst is als de kinderen de dingen in de goede volgorde doen. Kruipen overslaan, zoals hierboven werd genoemd, is een alarmsignaal. Leg je probleem voor aan een kinderfysiotherapeut ( je kan direct contact opnemen en hebt geen verwijsbriefje nodig). Ik heb daar goede ervaringen mee!

maak je geen zorgen probeer gewoon een beetje met haar te lopen. Mijn tante liep pas op haar derde de docter zij dat ze een beetje lui was XD.

Helemaal niet erg! Ik heb nooit gekropen en heb er niks aan over gehouden ofzo hoor, dus maak je geen zorgen :-)

Je dochter kan het overslaan en straks beginnen met staan en lopen. Het enige wat ze door niet te kruipen misschien later last van kan krijgen heeft te maken met de fijne motoriek. Ik zou het aangeven bij de huisarts maar anderszijds het gewoon aankijken. Mijn dochter kreeg bij haar drie maanden op het consultatiebureau te horen dat ze motorisch zwak begaafd was. Alle alarmbellen gingen bij ons rinkelen, kregen zelfs fysiotherapie thuis. Nu is mijn dochter bijna acht maanden en ze rolt alle kanten op, ze zit, ze tijgert zoals zij dat noemen en loopt zelfs vóór. Met andere woorden, maak je niet druk, het komt echt wel. Het ene kindje is nou eenmaal sneller dan het ander! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100