Wat is een geschikte instelling voor een kind met ODD?

Mijn vriendin zit met de handen in het haar. Zoontje (10) heeft wrs. ODD, angst, eetproblemen. Dit speelt al jaren en dit kind is ook nog eens zwaar getraumatiseerd. Op school is hij niet te handhaven dus is al van verschillende scholen afgestuurd. Ook de Bascule (psychiatrie, Amsterdam) wil hem niet behandelen omdat hij 'niet open staat voor behandeling'. Kind is erg agressief (dat is een kenmerk van ODD) en dat is voor veel instellingen (ook orthopedagogische instellingen waar ze m.i. toch opgewassen zouden moeten zijn tegen dit soort kinderen) reden hem te schorsen. Moeder wordt regelmatig opgetrommeld om hem te komen halen na woedeaanval (héél fijn als je gewoon een baan hebt!).

Heeft iemand de gouden tip waar dit kind terecht kan???

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook voor dit kind moet er dagbesteding mogelijk zijn. Ik begrijp niet dat een instelling een kind kan schorsen zonder te helpen zoeken naar een plek waar dit kind wel terecht kan. Neem dus weer contact op met de laatste geschorste instelling. Als dat niet kan: maak een afspraak met je huisarts. Verder; zoek naar andere therapieën, er is van alles en wie weet is er nog iets anders dan dat wat tot nu toe geprobeerd is. http://www.gedragsproblemen-kinderen.info/tips-odd http://www.gedragsproblemen-kinderen.info/oorzaak-en-gevolgen-odd http://nina-sandifort-mijnmcdd.webklik.nl/page/wat-is-odd http://www.kcco.nl/werk_en_handicap/probleemgedrag/moeilijk_opvoedbaar_/onderwijs

Als het kind niet bij bureau jeugdzorg bekend is, moet de moeder hem aanmelden. Ze kunnen helpen met zoeken en zelfs bemiddelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100