Baby van 1 wil ineens niet meer slapen, huilt zich overstuur en spuugt alles onder. Wat kunnen we doen?

Onze zoon van net 1 jaar ging altijd prima slapen. Ging om 7 uur naar bed, draaide zich om en sliep rustig in.

Nu ineens niet meer, gaat al huilen als we naar boven gaan, huilt zich in 5 minuten vreselijk overstuur met als gevolg dat hij de hele boel onder spuugt.

Hebben geen idee waar dit aan ligt, hij heeft goed gegeten, is echt heel moe.

Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk heeft de kleine net als bijna het hele land last van een verkoudheid of licht griepje. Als je het niet vertrouwd, ga dan even langs bij de huisarts.

Dat kan van alles zijn, kijk naar je kind en wellicht kom je er achter: * Kind is ziek, heeft oorpijn en dat doet pijn als je gaat liggen. * Kind is gaan dromen en vindt slapen nu niet meer leuk. * Kind heeft een (nieuwe) periode van eenkennigheid en wil niet meer alleen zijn. * Kind heeft ontdekt dat hij hiermee aandacht krijgt en negatieve aandacht is ook aandacht. * Kind is té moe en dan kun je ook niet slapen. * Eten valt niet goed, misschien is hij gewoon misselijk. * Nog tig andere mogelijke oorzaken. Wat moet je nu doen? Dat is lastig, weet in ieder geval zeker dat het geen oorontsteking is. Verder kun je een heel ander bedtijdritueel aanwennen maar dat moet je wel zeker 2/3 wk gaan volhouden op precies die manier. Ook kun je hem op bed leggen en er naast gaan zitten als 'dood voorwerp' zodat je kind wel weet/ziet dat je er bent maar je hem geen verkeerde aandacht geeft. Ook kun je eerst na 1 minuut terug komen, dan 2 minuten weg, dan 3 minuten weg dus wel steeds laten merken dat je er bent maar ook zeggen dat hij nu moet slapen en dat je weer gaat. Welke methode je ook kiest: je zult niet meteen resultaat verwachten maar je moet wel consequent zijn zodat je zoon leert dat het nu voortaan gewoon zo gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100