waarom mag een baby de eerste maand geen fopspeen gebruiken als hij borstvoeding heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zuigtechniek Zuigen aan een (fop)speen is anders dan drinken aan de borst. De speen is voorgevormd en stevig. De borst is zacht en vormbaar. Je baby moet zijn mond wijd opendoen om de borst te pakken. Voor een fopspeen hoeft hij zijn mondje niet wijd te openen. De tepel komt ver achter in de mond van je kindje liggen; een (fop)speen ligt vrij voorin de mond. Je baby pakt de borst zelf; een fopspeen kan hem in de mond worden gestopt. De mond en gezichtsspieren maken andere bewegingen wanneer een baby op een (fop)speen zuigt. Zuigverwarring Een baby die aan de borst zuigt zoals aan een speen, krijgt geen melk. Het is heel moeilijk voor een baby die nog leert aan de borst te drinken, om de ene keer de borst en de andere keer een speen in zijn mond te krijgen. Een baby die op de speenmanier melk uit de borst probeert te krijgen, zal gemakkelijk gefrustreerd raken, huilen en de borst loslaten of zelfs weigeren. Op deze manier krijgt je baby weinig melk en het zal moeilijk zijn om je baby goed aan de borst te leren drinken.

Bronnen:
http://www.lalecheleague.nl/Goed-aan-de-bo...

Bovenstaand klopt. Maar voor veel kindjes is dat geen probleem. Mijn dochter duimde volop en dronk ook zonder problemen.

Ik zou niet beginnen aan een fopspeen. Het kind begint gewent te raken aan iets in zijn/haar mond en zou hierdoor op latere leeftijd eerder verslaafd kunnen raken aan een sigaret in de mond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100