Moet je nadat je de billen van een baby/kont schoon hebt geveegd met een doekje deze ook nog laten drogen?

Wanneer je een baby/kind verschoont, veeg je de billen schoon met een doekje (billendoekje). Deze doekjes zijn vochtig dus de billen van je baby/kind worden dan ook een beetje vochtig. Moet je de billen dan eerst nog laten drogen of droog deppen met een doek, of kan je gewoon direct de schone luier om doen? Ik zie namelijk nooit dat mensen nadat ze de billen hebben schoongemaakt met zo'n doekje dat ze de billen nog droog deppen.
Meestal laat ik de baby/het kind dan nog heel even met blote billen liggen zodat het vocht goed in de billen trekt en doe daarna de schone luier om. Is dit wel goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat hoeft niet, er zit vaak ook een beetje olieachtig spul op ter verzachting dus droog maken hoeft niet. Toegevoegd na 1 minuut: Met blote billen laten liggen is prima overigens, kan het geheel een beetje luchten daar na al die uren ingepakt te zijn.

Het ligt eraan of je oliedoekjes of lotiondoekjes gebruikt. Er zijn wel vrij veel kinderen die luieruitslag krijgen bij het gebruik van lotiondoekjes. Met oliedoekjes heb je daar veel minder last van, maar die zijn wel veel duurder. Het is heel goed om de billen even goed te laten drogen.

Volgens mij doe je het prima. Er is volgens mij geen heilige regel voor wel of niet drogen. Ik droog mijn kinderen altijd helemaal af, met zo'n witte doek van de hema. Dat voortkomt bij hen rooie billen en plooien. Als jouw baby het goed doet met even bloot laten liggen is dat de beste methode voor jullie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100