Is vaccinatie van kinderen nog nodig?

Mijn dochtertje is 18 maanden en nog nooit gevaccineerd. Ze is super gezond en nooit ziek geweest (zelfs geen verkoudje). Mijn vrouw dringt echter aan om te gaan vaccineren want ze is bang voor de virussen.

Ik lees echter alleen maar dat er doden vallen door inentingen en dat kinderen autistisch worden (8x meer kans hebben) door inentingen!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vaccinatieprogramma#Huidige_ontwikkelingen

http://www.uitdaging.net/gezond/vaccinaties_of_immuunsysteem.html
EN
http://www.scribd.com/doc/23137042/Vaccinaties-De-Verborgen-Gevaren

Dus mijn 3 vragen zijn:

1. of iemand een LINK heeft naar een ACTUEEL onderzoek/rapport waar staat HOEVEEL gezonde personen in 2009/2010/2011 zijn overleden/chronisch ziek zijn geworden door:
1. Difterie,
2. Kinkhoest,
3. Tetanus
4. Poliomyelitis
5. Hersenvliesontsteking.
6. BOF
7. Mazelen
8. Rooie Hond


2. Hoe besmettelijk is:
1. Difterie,
2. Kinkhoest,
3. Tetanus
4. Poliomyelitis
5. Hersenvliesontsteking.
6. BOF
7. Mazelen
8. Rooie Hond
voor GEZONDE mensen met een goede weerstand?

3. Welke zijn met goed resultaat te behandelen. (dus niet prefentief, maar op het moment van de symptomen).

3. Ik ben ook benieuwd naar persoonlijke ervaringen van vaders/moeders die hun kinderen ook natuurlijk gezond willen houden. Heeft uw kind 1 van de 8 virussen gekregen en hoe is dit afgelopen.

Ps. probeer ON-TOPIC te blijven en niet te reageren op wat anderen schrijven.
Alvast bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Je zegt: "Ik lees echter alleen maar dat er doden vallen door inentingen en dat kinderen autistisch worden." Ik snap dat je bezorgd bent, maar dat is grote onzin. Als dat waar is is heel NL autistisch. En dood. Larie. Kinderen met autisme hebben autisme omdat ze die aandoening hebben, niet omdat ze bijwerkingen van vaccins hebben. - Als je cijfers wilt; vraag het RIVM, dat regelt het vaccinatieprogramma en moet dus ook over cijfers beschikken. Mijn ervaring is wel dat ze erg pro-vaccineren zijn en met sommige informatie niet erg vrijgevig zijn. - Bof, mazelen en rode hond zijn meestal niet erg gevaarlijk, ze zijn vooral vervelend voor het kind en de ouders (twee weken vrij nemen, geen nachtrust...). Je wordt 2x gevaccineerd, met 2 en met 9 jaar. De prik met 2 jaar is niet nodig als je per se niet wilt prikken en het aankunt om je zieke kind te verzorgen. MAAR: als je kind op haar 9e nog geen BMR heeft gehad, dan is niet-inenten eigenlijk onverantwoord. Bof is gevaarlijk voor de vruchtbaarheid van mannen, rode hond voor zwangere vrouwen, dus als iemand die ziektes met 9 jaar niet heeft gehad kan hij of zij als volwassene in de problemen komen - en dat wil je als ouders denk ik niet op je gewetenhebben - en kun je de tweede prik nemen, die moet afdoende beschermen. Persoonlijk: - Ik laat mijn 2 kleine kinderen inenten tegen alle gevaarlijke ziekten, dus DKTP, Hib, Pneu, Meningokokken, Hepatitis, maar niet tegen BMR - TENZIJ ze op hun 9e zie ziektes niet hebben gehad, dan laat ik ze alsnog prikken. - Vrienden van mij hebben hun kinderen niet laten vaccineren tegen kinkhoest. Die kinderen werden ziek. Eerst de oudste, die was 8 weken ziek. De ouders hebben 8 weken nauwelijks geslapen (kinkhoest is vooral 's nachts erg, met hoestbuien waarin het kind lijkt te stikken). Toen was de oudste beter (maar nog zwak) en werd de jongste ziek. Ook 8 weken ofzo. Totaal: 16 weken geen nachtrust. Ze waren gesloopt. Hadden geen energie voor werk, huishouden, laat staan vrienden of een middagje wandelen in het bos. Ze zijn er uiteindelijk ruim een half jaar mee bezig geweest voordat iedereen weer fit was. - Als ik je mag adviseren; luister goed naar je vrouw. Angst is afschuwelijk en als zij bang is, zou ik mijn bezwaren overboord zetten en zorgen dat de harmonie in huis bewaard wordt.

Als iedereen zich laat vaccineren behalve jijzelf is het risico minimaal dat je tegen een ernstig virus aanloopt. Als niemand zich laat vaccineren vallen er elk jaar vele doden. Vaccinatie is dus nodig. De ziekten die je noemt zijn behoorlijk besmettelijk, en hebben in veel gevallen ook bij gezonde patienten blijvende gevolgen. Het vaccinatieprogramma is jaren geleden opgezet, nog voordat de machtspositie van de medicijnfabrikanten zo sterk was als tegenwoordig. Aan het overheids-vaccinatieprogramma liggen dus nog (voornamelijk) ideele doelstellingen ten grondslag. Als laatste: Als je doelbewust besluit om niet te vaccineren neem ik aan dat je ook zelf voor de eventuele (financiele) gevolgen van je keuze staat en die niet op de gemeenschap zult afwentelen?

Mijn dochter is na haar geboorte besmet. Na 7 dagen werd ze ziek. Zuurstofgebrek en bijna beademing. We hadden haar drie dagen thuis en ze werd weer ziek. Weer was ik haar drie weken kwijt nu in academisch ziekenhuis en aan de zuurstof. Weer kwam ze thuis en met veel pufjes en andere dingen waar je bijna gediplomeerd verpleegster voor moet zijn haar zo gezond mogelijk geprobeerd te houden. Na vier maanden liep ze het RS-virus op. Bijna was ik haar kwijt geweest. We hadden in ons hoofd al op afscheid gerekend, gelukkig draaide het de goede kant op en kwam ze weer thuis maar zoiets brand zware littekens in je ziel. een baby of kind zien huilen zonder geluid, de machteloosheid, de angst. De ziektes waarbij je in kan enten zijn in zoverre ernstig dat Kinkhoest, hersenvliesontsteking maar ook (al zou je dat niet denken) bof en mazelen en rooie hond en difterie zulke gevolgen kunnen hebben. Als jouw dochter eens zwanger word en ze is niet beschermd tegen rode hond en ze zou het oplopen dan heeft ze heel erg veel kans op een mismaakt of gehandicapt kind. Mijn zwager heeft een ernstige hartafwijking daardoor. Polio zorgt ervoor dat je kind in een rolstoel kan belanden als ze het al overleeft. gelukkig komt die bijna niet meer voor. Waarom zou jij je kind deze voorzorg onthouden, ik neem aan dat je haar ook in een autostoeltje vastzet en een luier omdoet? waar ze wellicht van de luier uitslag kan krijgen. Autisme komt NIET door inentingen. Ik als autimam ben daar 100% van overtuigd, het zijn de leugens van mensen die je daar op proberen te pakken. kan er iets fout gaan bij inentingen? ja, dat kan. Alles kan. Autisme is één van de (terechte) angsten van ouders. daar word op ingespeeld. Vanuit heel mijn moederhart zeg ik dat je het beter wel kan doen. Een gordel voorkomt ook geen ongeluk net zoals een ingeënt kind ook ziek kan worden maar daarom doe je de gordel wel om. Better safe than sorry. Toegevoegd na 2 minuten: De besmetting is trouwens enorm groot van met name kinkhoest. als iemand dat heeft blijf er 3 maanden weg. advies van mijn huisarts. Toegevoegd na 3 minuten: de kans op besmetting

Ik kan je vraag niet beantwoorden in 2500 tekens. Het zijn gewoon teveel vragen in één. Paar dingen: alle ziektes die jij noemen zijn op zichzelf vaak niet eens zo gevaarlijk maar de complicaties zijn vaak zeer gevaarlijk en soms dodelijk. Verder: je hebt nog zoiets als groepsvaccinatie. Als je bijv 1000 kinderen inent zijn er altijd een paar kinderen bij wie de vaccinatie op onverklaarbare manier niet werkt maar als elk kind in hun omgeving ingeënt zijn zijn zij veilig. Hoe meer kinderen niet ingeënt worden hoe kleiner de groepsvaccinatiegraad is en hoe gevaarlijker het wordt voor de kinderen die niet zijn ingeënt en de kinderen bij wie het niet werkt. De mensen die dus kiezen voor niet inënten zijn dus indirect de veroorzakers dat bijv mijn wel ingeënte kind ziek wordt. Weinig of niet verkouden zijn heeft NIETS te maken met de kans om zo'n ziekte te krijgen maar vooral met de omgeving. Leef jij op de biblebelt dan is de kans groter dat jouw kind ziek wordt, leef jij in een ander gebied dan is de kans kleiner. Verder zul je op internet altijd de gevaren lezen en maar amper de tegenverhalen daarover want de fabeltjes zullen veel makkelijker overgenomen worden en daardoor lijken de gevolgen van vaccineren zo groot maar dat is dus echt niet waar. Het RIVM heeft er gewoon geen voordeel aan om te ontkennen dat er kinderen dood gaan dus lees hun informatie: Jouw vraag 1 kan ik zo snel niet vinden maar op vraag 2 is hier alle informatie te vinden, wellicht staat ook het antwoord op vraag 1 ertussen: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/R/Rijksvaccinatieprogramma/Professionals/RVP_ziekten Vraag 3: je vergeet dus dat het vaak niet om de ziekte zelf gaat maar om de complicaties en al die informatie is ook via de bovenstaande link te vinden. Om het af te sluiten: Vaccins vallen onder de wet- en regelgeving voor geneesmiddelen. Ze moeten voldoen aan strenge internationale eisen voor kwaliteit en veiligheid. De vaccins die in het Rijksvaccinatieprogramma zijn opgenomen, kunnen aangemerkt worden als zeer veilig. Het gevaar van mogelijke bijwerkingen van vaccinatie is veel kleiner dan het gevaar van de infectieziekte. Toch kunnen na vaccinatie bijwerkingen optreden. Vaak zijn de klachten mild en van voorbijgaande aard. Belangrijk is dat professioals en ouders mogelijke bijwerkingen melden bij Lareb, het Nederlands Bijwerkingen Centrum. http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/R/Rijksvaccinatieprogramma/Professionals/RVP_vaccins_en_bijwerkingen

Bronnen:
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen...

In een land als het onze met zulke goede mecinale kennis is het van levensbelang om je kind in te laten enten. Het is juist NIET vanzelfsprekend dat een kind gezond blijft, hoe goed je het ook hebt in je eigen land! Kleine kinderen worden groot en inentingen zijn ltterlijk van levensbelang! REDEN OM JE KIND WEL TE LATEN VACCINEREN: De reden dat deze ziektes opgenomen zijn in het vaccinatieprogramma, is dat zij in sommige gevallen wél (zeer) ernstige verschijnselen kunnen veroorzaken. Ook zijn sommige kinderziektes met name gevaarlijk voor volwassenen, die op jonge leeftijd deze ziekte niet doorgemaakt hebben en die dan op latere leeftijd door contact met een ziek kind ernstig ziek kunnen worden >> De bof. Bij jonge kinderen veroorzaakt bijvoorbeeld de bof meestal niet meer dan opgezette keelklieren, een bol gezicht en een paar dagen hangerigheid. Soms kan deze ziekte echter leiden tot ontstekingen van de alvleesklier, reuma, eenzijdige doofheid of ontsteking van de teelballen of eierstokken, waarbij onvruchtbaarheid het gevolg kan zijn. Bij 4 tot 10 van de 1000 bof-patiënten leidt de ziekte tot hersenvliesontsteking, die meestal wel goed geneest. >> Poliomyelitis is een ernstige ziekte die verlammingsverschijnselen veroorzaakt. >> Rode Hond kan bij een zwangere vrouw de foetus infecteren, met het aangeboren (congenitaal) rubellasyndroom (CRS) tot gevolg. >> De ziekte waterpokken kan bij kwetsbare jonge personen (pasgeborenen, te vroeg geborenen en kinderen met afweerstoornissen) en bij optreden op latere leeftijd ernstige ziekte en de dood veroorzaken. >> HPV-virus. Wanneer een (jonge) vrouw besmet is geraakt met het HPV-virus kan zij op de lange termijn baarmoederhalskanker ontwikkelen. Dit duurt gemiddeld 15 tot 20 jaar. Door gevaccineerd te zijn tegen HPV, voorkom je de infectie met de twee belangrijkste oncogenen HPV types en heb je op de lange termijn een sterk verminderde kans op baarmoederhalskanker. Er is inderdaad onderzoek gedaan naar verband tussen vaccinaties en autisme, maar een relatie tussen deze twee is nooit aangetoond. De belangrijkste reden is ook om te voorkomen dat er epedimiën uitbreken. Bijbelgordel loopt in een lijn van oost-Groningen naar Zeeland. In dit gebied wonen relatief veel streng-gereformeerde christenen, van wie een deel hun kinderen om religieuze redenen niet laat vaccineren. Daar zijn epidemiën geweest van mazlene en roden hond, in 1978 en 1992 van kinderverlamming (polio).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vaccinatieprogramma

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100