Hoeveel moet je kolven voor een dag?

Als je borstvoeding geeft,en je gaat een dagje weg. Hoeveel moet je dan kolven voor een baby van tussen de 4,5 en 5 kilo. En hoe kan een kind wennen aan de fles en hoeveel tijd gaat daar overheen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe moet je kolven wat de baby drinkt op een dag, dat scheelt toch per kind, ook op die leeftijd dus dat kun je meten door gedurende 1 dag het kind voor en na elke voeding te wegen. Echter, er is meer dan dat, als je kolft terwijl je ook gewoon voedt, jaag je eigenlijk de melkproductie op. Dus als je bijv 2 dagen voordat je weg moet, heel veel extra kolft om aan een dagrantsoen te komen heeft je baby mogelijk die dagen iets minder of iets minder voedzaam spul en kan daardoor lastiger zijn de dag dat je weg bent en jouw borsten zijn precies die dag dat je weg bent in topconditie en lopen de hele dag over, heel pijnlijk en vervelend. Beter is dus lang van te voren beginnen kleine porties te kolven en in te vriezen (blijft 3 maanden goed minimaal). Dan kun je dus een ruime portie meegeven en kan de oppas maken wat nodig is. en je drijft je eigen meldproduktie niet onnodig op. Wennen aan een fles: sommige baby's vertikken het. Het beste werkt: flesje met borstvoeding, laten geven door iedereen behalve de moeder en mams moet ook het liefst niet in de kamer zijn. Als het kind de puur natuur bron kan zien/ruiken hebben ze meestal minder trek in zo'n rubber geval in hun mond.

De kinderarts adviseerde om 150 cc borstvoeding te een per kilo lichaamsgewicht van het kind per dag. Ik kon dit wel als richtlijn gebruiken en soms zat m'n dochter er boven en soms onder maar in grote lijnen klopt het wel. Dus 5 (kilo) x 150 (cc) = 750 / aantal voedingen = voeding per keer. Ik weet niet hoe oud je kindje is, maar ik zou af en toe een borstvoeding vervangen voor een flesje met een kleine speen. Totdat je baby goed zelf kan drinken uit een fles. Borstvoeding kun je ook heel goed invriezen. Wil je het dan gebruiken, in de koelkast laten ontdooien. Niet te snel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100