Afbouwen borstvoeding, hoe doe je dat met de laatste 2 voedingen? Iemand ervaring?

Ik geef nog 3x op een dag borstvoeding.

08:00 / 12:00 / 20:00

Ik vervang vanaf dit weekend de voeding van 12:00.
Maar hoe bouw ik die laatste 2 voedingen af?

Ik heb dan echt het gevoel, dat óf ik heel de nacht of dag danop knappen sta. Voeding gewoon weglaten? Of gedeeltelijk? Dat ik hem bijv. maar 5 min laat drinken en dan er wat anders bij aanbied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik deed de laatste voeding op het moment dat ik nog het meeste melk had, in de morgen dus, dan waren ze nog stuitervol. Tegen de avond niet meer. Je borsten stemmen zichzelf erop af, net als bij het afbouwen van de rest. Voelt het echt heel gespannen laat dan een beetje lopen, zodat de spanning eraf is. Ik zou het zo lang blijven geven als mogelijk is. Het vermindert vanzelf na een tijdje. Zelf heb ik 5 maanden gegeven, en toen was het gewoon op.

Weet je zeker dat je die voedingen wil afbouwen? Waarom zou je dat doen? Als je er niet bent tijdens die voeding went je lichaam daar snel genoeg aan. Ik heb zo mijn zoon tot zijn tweede verjaardag bv gegeven. Als ik er was kreeg hij wat 's ochtends en 's middags en als ik er niet was kreeg hij wat anders. Na een jaar past je lichaam zich daar prima op aan en voel je geen volle borsten meer. Zoja: gewoon gaan minderen, als je zoon nu 10 min drinkt laat je hem elke dag of twee dagen een minuutje minder drinken maar bouw eerst de avondvoeding af en als laatste die ochtendvoeding. Als je het gewoon rustig aan doet zijn er bijna geen manieren fout, plotseling stoppen is fout. Als je het gevoel hebt dat je op knappen staat en het doe echt pijn kolf je even wat met de hand af, dat stimuleert wel weer maar je hoeft toch niet volgende week droog te staan hoop ik?

Eerst die van 12:00 uur afbouwen... als je gespannen borsten houd zou je een beetje kunnen afkolven zodat de spanning weg is. Na enkele dagen tot een week is die voeding wel afgebouwd en kun je met die van 20:00 uur op dezelfde manier beginnen. Die van 8:00 uur kun je vaak nog wat langer aanhouden.. wel zo gezellig samen dat intieme moment.. wil je die ook kwijt kost je dat ook 1 week.. het kan dan nog wel eens gebeuren dat je borsten gespannen aanvoelen... als het pijn doet zou je wat kunnen afkolven anders zou ik het zo laten... ik heb 4 kinderen lange periodes gevoed en het ook op deze manier gedaan. succes. Toegevoegd na 4 uur: Je moedergevoel gaat voor alles.. s Morgens ben je lekker uitgerust .. vandaar dat mij in die tijd aangeraden was om de ochtend voeding tot het laatst te houden... Maar het het bij jou werkt, dan is het prima.. gewoon doorgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100