Mijn buurmeisje word mishandelt, hoe kan ik haar het beste helpen? ( ik wil geen politie inschakelen )

vaak hoor ik haar gillen, en ik heb al een keer een geescaleerde situatie met haar ouders gehad en daar zit ik niet nog een keer op te wachten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kun jij niet alleen het beste kun je professionele hulp inschakelen evt jeugdzorg of huisarts. Niet te lang mee wachten! Sterkte Toegevoegd na 2 minuten: AMK kun je ook anoniem bellen 036 5484920 Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt het ook overleggen met je ouders als je daar een goede band mee hebt. Zij kunnen jou ook daar in steunen Toegevoegd na 47 minuten: Ik zie dat je in Noord-Holland woont dan bel je 088 - 777 80 00

U kunt proberen het buurmeisje te steunen tijdens de dag, haar koekjes of snoepjes geven, dingen die 'de pijn verlichten' de kindertelefoon inschakelen, of meldmisdaad anoniem bellen.. En in de tussentijd bekenden/familie op de hoogte stellen en meer informatie inwinnen, en zoveel mogelijk het buurmeisje steunen, zodat ze een plek heeft waar ze tot rust kan komen en zich veilig voelt. Succes verder en ik hoop dat het goed komt.

Jammer dat je de politie niet wilt inschakelen, ze zouden dan een keer de mishandeling op heterdaad kunnen aantreffen en kan het kind direct geholpen worden en zonodig uit huis geplaatst worden. Een goed alternatief is inderdaad het AMK of bureau Jeugdzorg, mogelijk dat je ook een leerkracht op de school van het meisje kunt benaderen.

Ik wil ook nog even aanvullen dat je het AMK ook kunt bellen om advies te vragen. Zie deze link http://www.amk-nederland.nl/overhetamk.advies.php De Kindertelefoon kan je als volwassene niet zelf bellen, maar vraag een folder bij ze op en geef die aan je buurmeisje. Ik zou je willen adviseren om ook echt iets te doen. Niet alleen de kinderen die mishandeld worden hebben hulp nodig, maar ook de ouders die mishandelen.

Er zijn al een aantal waardevolle tips gegeven in voorgaande antwoorden. Wanneer je belt met het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) dan kun je anoniem jouw verhaal vertellen. Het AMK controleert of er van het gezin van het meisje al iets bekend is, na het gesprek vertelt de AMK medewerker je wat hij of zij gaat doen. Het kan zijn dat tijdens het gesprek de AMK medewerker je al advies geeft over hoe je het beste ermee om kunt gaan. Er wordt je in het gesprek uitleg gegeven over de mogelijkheid een officiële melding te doen. Het AMK heeft hiervoor wel jouw naam en telefoonnummer nodig maar ze mogen deze gegevens nimmer doorgeven aan het betreffende gezin. Wanneer het AMK vermoed dat er een kans is dat een kind mishandeld wordt dan zullen ze dit gaan onderzoeken, als ze inderdaad mishandeling constateren dan zetten ze hulpverlening in. Zowel voor het mishandelde kind(eren) als de ouders/verzorgers. Wil je meer lezen over wat het AMK allemaal doet dan kun je dit op hun website terug vinden. (bron 1) Wat verder voor je buurmeisje heel belangrijk is dat is dat ze in haar eigen omgeving een veilige plek heeft. Iemand waar ze zich prettig en veilig voelt, dat hoeft niet te betekenen dat ze praat over wat haar overkomt. Het kan voor haar al heel belangrijk zijn dat ze bij iemand kan zijn die interesse heeft in haar (school, vriendinnen, sport, hobby. Laat haar weten dat de deur altijd openstaat, dat als ze ergens mee zit ze ermee naar jou toe kan. Maar leg er geen druk op. Wanneer jij zelf je verhaal kwijt wilt dan kun je bellen naar de Stichting Korrelatie: 0900 -1450 (15 cent per minuut), je kunt er natuurlijk ook over praten met mensen uit jouw eigen omgeving. Sterkte ermee. Groetjes Karen

Bronnen:
http://www.watkanikdoen.nl/wat-gebeurt-er-...

(Nog) Geen politie inschakelen. Alleen in zeer acute nood. De politie gaat te lomp te werk waardoor jij (je familie alsook het meisje) met de gebakken peren blijft zitten. Ga in gesprek met het reeds genoemde meldpunt kindermishandeling. En wellicht kun je een goede arts in vertrouwen nemen. Wij maken op dit moment iets veel engers mee: 'Niet zichtbare' kindermishandeling door de moeder. De moeder maakt het kind - een kleuter - bewust ziek, gek, en zeult ermee van hulpverlener naar hulpverlener (Stuk of 12 verschillende hulpverleners op dit moment....). Zo hoopt moeder op erkenning en waardering. Het kind is eigenlijk gezond, de moeder is zeer ziek en een pathologische leugenaar. Gelukkig zijn bij één zorgverlener de alarmbellen gaan rinkelen. Code rood. Die heeft de gezinssituatie en omstandigheden herkent (Veel zorgverleners kennen het syndroom bij moeder niet en trappen voortdurend in de uiterst slimme leugens van de moeder) en gaat nu de bevoegde personen en instanties inschakelen. Het balletje is in het geheim aan het rollen gebracht. Uiteindelijk zal ook justitie om de hoek komen kijken. Het erge is ook: De vader is door de moeder altijd 'dom' gehouden (Hoort ook bij syndroom) en weet van niets.... Hij krijgt een zeer zware schok te verduren. Deze zéér griezelige vorm van kindermishandeling wordt in 99 % van de gevallen door de moeder gepleegd en heeft een naam: Munchhausen by Proxy. Moeder maakt haar eigen kind bewust ziek - soms zelfs door het bijna te laten stikken onder een kussen....! - om zo zelf aandacht en schouderklopjes te krijgen van anderen. Lees er eens over en hou het toch in gedachte als je een overbezorgde moeder tegenkomt met een kindje waar altijd, altijd, iets mee aan de hand is.....! En die moeder, ja, dat zou zomaar een tante of goede vriendin kunnen zijn. Kan een prima baan hebben en een mooi uiterlijk.

Zelf heb ik paar keer contact opgenomen met het AMK en die kon uiteindelijk niets doen zonder officiele melder, ook vrienden en kennissen van mij hebben zich als getuige gemeld maar die mochten niet melden want woonde niet in mijn buurt. Ik was bang dat mijn naam bekend zou worden bij de buren. Dit wilde ik in geen geval omdat betreffende buren relgelmatig met agressie en agressieve vrienden van doen hebben en ik hier veilig met mijn dochter wil wonen. Uiteindelijk heb ik een afspraak kunnen maken via de politie met een gepensioneerde brigadier in de buurt en als ik dan weer geweld hoorde dan kon ik hem bellen en hij ging posten bij het huis. Zo kwam de melding niet van mij maar van omstanders die toevallig voorbij liepen....

Ik zou, in jouw situatie, eerst eens proberen te praten met dat bewuste buurmeisje. Van haar kun je vernemen of er daadwerkelijk sprake is van mishandeling. Als dat inderdaad het geval mocht zijn..kun je, steeds in overleg, met dat meisje stappen ondernemen. Ik denk overigens dat je er goed aan doet..de politie niet meteen te mengen in deze zaak..omdat een dergelijk grote stap dikwijls tot nòg meer mishandelingen kan leiden. Wellicht heeft dat buurmeisje zelf een voorkeur voor de te nemen stappen. Ze kan daarbij kiezen uit een aantal mogelijkheden: Jeugdzorg inschakelen, Het anonieme nummer dat hiervoor reeds genoemd is, bellen, Haar huisarts stappen laten ondernemen enz enz. Veel succes voor jou en..zorg maar dat je er voor dat meisje bent.. Groet, Ton

op het moment dat het kind gilt meteen politie bellen. als je bang voor de ouders bent ben je bang voor je eigen hachje. probeer je voor te stellen hoe het voor het kind is (koek en snoep verlicht geen pijn, daar krijg je EMOTIEVRETERS van) dan twijfel je niet meer.

Wijkcoach laten komen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100