Help! Mijn zoontje van 2 klimt uit zijn bedje en kan de deuren al open doen met de klink omhoog. Wat moet ik doen?

Hij heeft al een slaapzak aan, maar die doet hij uit. Klimt over zijn bed. Doet de deur open en alle andere deuren en vooral de koelkast en hij pakte een pak yogidrink en heeft de huiskamer onder gekliedert. Ik lag te slapen dus hij heeft dat heel stilletjes gedaan. Ik woon in een flat dus ik heb gelukkig geen trap naar beneden. Ik heb ook al een gewoon bed gekocht en ik ben ook van plan om die eerdaags neer te zetten, maar hoe leer ik hem dat hij dan netjes gaat slapen en al die andere dingen niet gaat doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1; opvoeden, leren dat hij aan zaken als de koelkast niet mag zitten, en ook niet aan jouw kastjes en deurtjes. Verboden voor kinderen om te openen! 2. Opvoeden zal tot op bepaalde hoogte maar lukken, hij is immers 2. Dus gevaarlijke dingen hoog zetten en alles waar hij weliswaar niet bij mag maar wel bij kan..zorg dat het ook geen gevaar kan geven. 3. haakje op zijn deur voor de nacht, anders slaap jij niet rustig. 's ochtends gaat dat pas open als jij ook wakker bent en kan zien wat hij doet. Verder zijn slaapkamer kindveilig maken dat als hij eruit gaat, hij verder geen kwaad kan doen. Toegevoegd na 54 seconden: 4. laag bed neerzetten, het lijkt vroeg maar beter uit een laag bed te donderen dan uit een ledikantje. Hij is er gewoon snel bij, en als hij verder niet zijn kamer uit kan is een laag bed veiliger op dit moment.

Ik heb bij mijn dochter toen 2 1/2 een klok opgehangen van Ernie en Bert met op de 7 een groene sticker en op de 12 een rode sticker. Als de wijzers van de klok op de stickers stonden mocht ze er pas uit, werkte super goed

Wij hebben een trap hekje in de deur opening gezet ( kun je tussen de kozijn klemmen zonder te boren) en we hebben haar duidelijk gemaakt dat ze mama of papa moet roepen als ze uit bed wil. En dat doet ze eigenlijk ook altijd, het traphekje zit er alleen maar omdat ik toch bang ben dat ze het huis rondt spookt terwijl wij slapen.

Genoeg tips zie ik al. Hier misschien nog 1tje: Draai de klinken van je deur een kwartslag, dus dat de klink naar boven wijst. Is een stuk moeilijker om open te krijgen voor kleine kinderen. Voor jezelf is het alleen even wennen omdat je de klink i.p.v. naar beneden naar links moet draaien.

als hij zo bijdehand is om dat te doen, dan moet hij ook kunnen leren dat dat niet mag. anders is er echt iets mis met de opvoeding, en moet je bij je eigen te rade gaan wat er aan schort.

Wat is het gevaar dat jij ziet wat het kind kan lopen. Kijk of je er maatregelen tegen kunt nemen. Jouw kind is zijn leefruimte aan het vergroten en aan het leren om zijn grenzen op te zoeken. Dat gaat niet met vastbinden, opsluiten of wat dan ook. Geef hem de ruimte en kijk waar de veilige grens ligt.

Slaapzak anders om aan doen rits op de rug. Voor de rest hem proberen te vertellen dat hij moet blijven liggen en als hij wakker is dan even spelen op bed boekje lezen ofzo en hij moet wachten totdat jij hemt komt halen. En dat hij naar jou moet roepen als hij wakker is en dan zet je een kook wekker bij hem neer en zeg je je moet nog 10 min wachten en dan kom ik je halen. Ja tis wel lastig omdat hij nog zo jong is anders zo ik een wekker adviseren. Maar daar is hij nog iets te jong voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100