Hoeveel uur per dag slaapt de gemiddelde baby van 4 maanden?

Onze baby slaapt minder dan ons. Minder dan 8u per dag dus. Ze is 4 maanden. Ik dacht dat babies van die leeftijd toch maar zouden slapen? Ze is verder helemaal gezond. Ik vraag me af of het komt door de nieuwe trend van de consultatiebureaus waar men blijkbaar stelt dat het beter is om te wachten tot 6 maanden vooraleer bijvoeding te geven. Het lijkt me weer zo één van die praatjes die alle consulenten napraten om dan over enkele jaren te zeggen: 'O, nee, dat was toch een vergissing, het is juist goed om het wél te doen vanaf 4 maanden.'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na 3 ½ tot 4 maanden heeft je kindje veertien tot vijftien uur slaap nodig. Deze behoefte verdeelt ze over drie tot vier langere slaapperioden.

Bronnen:
http://www.babyinfo.nl/advies/verzorging/s...

Wat doet ze dan de rest van de tijd? En leg je haar wel in haar bedje, in alle rust? Dan ben je er toch niet 24 uur bij? En krijgt ze wel voldoende voeding? Want met afgekolfde bortsvoeding is dat moeilijk te regelen. Komt ze genoeg aan? Komt ze wel voldoende aan haar trekken wat zuigbehoefte betreft? Misschien drinkt ze te makkelijk en is ze daardoor niet moe genoeg? Geef je haar dan wel een speentje?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100