Wie heeft een veilige en goede tip tegen een weglopende dreumes?

Volgende maand gaan wij op vakantie met onze dreumes van 1 jaar en 9 mnd. Het is een echt weglopertje en ik durf op deze manier amper in de buurt van het zwembad of het strand te komen.
Wie kent een goede en veilige manier (liefst uit eigen ervaring) om hem een tijdje "vast te leggen" o.i.d.?
Alvast bedankt voor jullie reacties !!

Toegevoegd na 40 minuten:
Ik heb thuis wel een tuigje (precies dezelfde als bij Jippies) en zelfs ook nog zo'n (geiten)spiraal, maar ik heb geen idee hoe ik deze aan elkaar moet maken.
Een touw of hondenriem lijkt me niet zo veilig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de jongste van mij was ook zo'n typ wat altijd op onderzoek uitging. (nu nog trouwens als ie de kans krijgt) heb hem nooit aan een riempje of tuigje gehad want vond dat hij gewoon moest leren om in de buurt te blijven. toen hij klein was en we waren een dag weg dan wil een moeder ook weleens even #niet# hoeven opletten. dan deed ik hem in een opvouwbaar campingbedje. zelf ben ik dus geen ruigjes type, maar een dik en stevig touw kan je vastmaken met een musketon bijvoorbeeld. Toegevoegd na 1 minuut: verder natuurlijk een zwemvestje/bandjes voor alle zekerheid, en een bandje om de arm waar je met waterproof stift je tel nr, hotel etc op kan zetten. Toegevoegd na 11 uur: even voor de zekerheid.... ik bedoel dus niet dat het kind de godganse dag in zo'n campingbedje moet zitten, maar tussen het samen ondernemen en spelen door. ongeveer nadat je samen hebt gespeeld, gespetterd, gelopen, onderzocht en ondernomen hebt bv, voordat het kindje moe wordt en het even kan liggen/uitrusten/slapen/drinken etc. net zoals het touw met tuigje. ga er vanuit dat dit ook niet bedoeld is om je kind de hele dag aan vast te leggen.

Ik heb op het strand wel eens ouders met een kind aan een 'tuigje', een soort hondenlijn, zien lopen. Het zag er wat zielig uit maar het jongetje leek er zelf geen last van te hebben. Helaas heb ik geen idee waar je zoiets kunt kopen, maar het bestaat in elk geval wel.

Ow er zijn zoveel mogelijkheidjes! Ik kan me voorstellen dat je het al benauwd krijgt bij het idee ja. Kijk op deze sites, misschien zit er iets voor je tussen. Zelf vond ik het polsbandje (tuigje) weg wat, maar dat is persoonlijk. Heel veel succes met het vinden van de juiste oplossing, en hopelijk zorgeloos van je vakantie genieten! http://www.jippie.nl/contents/nl/d259.html Hier vond ik nog een grappig filmpje, van een grappig kindje: http://www.youtube.com/watch?v=kc8dUc1RqTQ

Ik had mijn dochter op die leeftijd om dezelfde reden op de camping met een tuigje aan een zogenaamde 'geitenhaak' (beter bekend onder de naam grondhaak geloof ik. Zo'n kurketrekker-achtig ding dat je in de grond draait met een haak er aan, waar je normaliter een geitje aan vastzet). Werkte perfect. Ze kon eigenlijk redelijk gaan en staan waar ze wilde, (zonder in de sloot of op de weg te belanden of helemaal zoek te raken in het bos) binnen een straal van 10 meter. Niet de hele dag natuurlijk, maar op een camping tig uur per dag non-stop op een klein weglopertje moeten letten is NIET te doen, en een veilig tuigje doet het kind geen kwaad. En het is beduidend leuker dan de halve dag in de box / het campingbedje te moeten doorbrengen, waar je helemaal geen ruimte hebt. Je moet er natuurlijk niet bij weglopen en ook regelmatig even samen wat leuks gaan doen, maar voor af en toe een uurtje zelf ook even lekker kunnen zitten is het onmisbaar.

Ik ben voor een tuigje. Zo ging ik vroeger ook naar de markt: met de dreumes aan een lijntje. Natuurlijk krijg je opmerkingen, maar het kind vond het niet erg en jij weet dat ie veilig is. Mijn dochter heeft nog zoiets liggen, gekocht bij Prenatal. Er zijn tegenwoordig ook polsbandjes of armbandjes. Loopkoordjes. Kijk hier http://www.jippie.nl/contents/nl/d259.html

Bronnen:
http://forum.viva.nl/forum/Kinderen/Tuigje...

tijdens een dagje weg voor de zekerheid met een watervaste stift je 06 nummer op de arm van de kleine zetten. Dit kan je verwijderen door vette olie

Het is terecht dat je voorzichtig bent in de buurt van water! Een tuigje kan je kind daarin niet tegenhouden. Wat je ook kiest om je kind een tijdje binnen bereik te houden, je zult altijd moeten opletten. Want weglopertjes kunnen ook heel slim zijn om los te komen! Nou is dat wel een goede eigenschap/vaardigheid voor later, maar niet de bedoeling in de buurt van gevaar. Ik heb mijn jongens nooit vastgelegd. Wat ik wel deed, was ze in de kinderwagen vastzetten (zat een tuigje in), zeker als ze weg waren gelopen (consequent steeds weer even doen, zodat ze merken dat weglopen niet loont). Vertellen dat hij eruit mag als hij bij je blijft. Wat ook goed werkt is een box of uitklapbaar kinderbedje waar je je kind in kunt stoppen. Wel opletten dat hij er niet uitklimt.

Je kan misschien al wat oefenen. Hij is bijna 2, en zal al wel wat begrijpen. Op een veilige plek laat je hem naast je lopen. Gaat hij te ver? Dan haal je hem terug en zegt dat hij bij jou moet blijven. Dat herhaal je enkele keren. Gaat hij dan nog te ver, dan maak je hem vast in de wandelwagen. Zo kan je het opbouwen: je mag er uit maar luisteren en in de buurt blijven, anders moet je in de wandelwagen. Hou er wel rekening mee dat hij flink zal krijsen. Maar op de duur zal hij begrijpen dat het niets opbrengt om weg te lopen. (enkel meer beperking) In de buurt van een zwembad of strand kan je een kindje nooit alleen laten, ook niet aan een tuigje! Ik heb ook zo'n zoontje gehad, en wij waren enkel gerust als we hem met onze eigen ogen zagen. Wij losten dat op door om de beurt op hem te passen. Eerst mama even genieten en dan papa. Anders was ik niet gerust.

op kinderen houd je altijd zicht, dat is je verantwoording als opvoeder. Dus de gouden tip is, houdt hem in de gaten.

Ook ik had een weglopertje. Wat ik op het strand deed, was zo'n grondkurketrekker (ik las hier het woord geitenhaak, ik kocht hem in de dierenwinkel voor de hond) in het zand draaien, en het kind aan een touw zetten, met een bandje om de enkel. Zo kon ze kruipen, met zand spelen en rond onze plek scharrelen zonder dat ik haar constant in het oog moest houden. Want wat er hier ook gezegd wordt, dat je gewoon constant moet opletten, is gewoon niet haalbaar. Ook al niet omdat ik, naast de wegloper, NOG een kind had, die ook wel eens leuk met mamma wilde spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100