Mijn zoontje van 2 jaar en 8 maanden heeft waarschijnlijk een te korte tongriem. Hij kan niet ver zijn tong uitsteken. Wat moeten we doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kan je zelf weinig aandoen, ik raad je aan zo de dokter te bellen om het na te kijken voor de zeker heid !

Niets aan doen, ik heb ook mijn hele leven een korte tongriem en kan het puntje van mijn tong net iets uitsteken, ik heb daar nooit last van ondervonden, het is ook niet pijnlijk. Je kunt er gewoon mee doen, waarvoor je een tong nodig hebt.

Dat kun je heel eenvoudig laten verhelpen (nadat is vastgesteld dat het echt om een te korte tongriem gaat). Dat is wel belangrijk, want kinderen kunnen er spraakproblemen door krijgen. Met een klein knipje kan in het ziekenhuis de tongriem losser gemaakt worden. Het klinkt pijnlijk, maar zo'n wondje in de mond geneest supersnel, en je kind is meteen van de problemen af. In de folder kun je lezen hoe het gaat. Het gebeurt poliklinisch (je kind hoeft dus niet in het ziekenhuis te overnachten) en onder verdoving.

Het beste is om dit op een zo jong mogelijke leeftijd te verhelpen. Dan gaat het nog met een simpel knipje. Ikzelf had een te korte tongriem, en ben hier pas op mijn 17e aan geholpen, de arts heeft toen gezegd dat de procedure bij kleine kinderen simpeler is en ze er minder lang last van hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100