mijn zoon heeft kort haar en komt telkens thuis met luizen en geen enkel product lijkt te helpen mischien iemand een raad van tante kaat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kammen kammen kammen 2 keer per dag en minstens 2 weken achter elkaar. Producten zijn helemaal niet nodig. Als u luizen of neten in het haar ontdekt, moet u al het haar vanaf de huid zorgvuldig uitkammen. Daarmee verwijdert u de luizen en is de kans dat u anderen besmet al sterk verminderd. Omdat achtergebleven neten later kunnen uitkomen, moet u het kammen twee weken lang elke dag herhalen. Twee weken kammen is het belangrijkst en is op zich voldoende om de luizen te bestrijden. Het haar kammen als het nat is, eventueel met een crèmespoeling of antiklittenshampoo, is het gemakkelijkst. Na gebruik de kam goed reinigen met water en zeep. Vastgeplakte neten kunt u eventueel losweken door een doekje met azijn op het haar te deppen. Alleen kammen werkt even goed als kammen in combinatie met een antiluizenlotion (met malathion of bij voorkeur dimeticon). De wasbeurt herhaalt u na zeven dagen. Ook hierbij moet u het haar 2 weken lang dagelijks kammen. De kam (en lotion) kunt u kopen bij de drogist of apotheek. Het heeft geen zin de lotion uit voorzorg te gebruiken. Wassen van kleding (jassen, sjaals en mutsen), beddengoed en knuffels is niet nodig. Als u goed kamt is dat voldoende, zo blijkt uit onderzoek. Lees alles in de bron Toegevoegd na 55 seconden: Oja en welke kam: "Omdat u luizen of neten vaak niet goed kunt zien, moet u het haar controleren met een fijntandige kam (stof- of luizenkam) boven een wit papier of een witte wasbak. Alleen kijken, zónder kammen, is niet toereikend."

Bronnen:
http://www.thuisarts.nl/hoofdluis/ik-heb-l...

Olie en azijn tegen luizen Natuurlijke remedies hebben ongeveer hetzelfde werkingsmechanisme als de nieuwe producten die de luis uitdrogen en verstikken. De remedies op basis van olie -die men op het haar moet aanbrengen- hebben redelijk veel succes bij het grote publiek. Olijfolie, monoï-olie en kokosnootolie zijn hiervoor de meest aanbevolen oliën. Maar er is inmiddels wel een hele nieuwe generatie anti-luizen lotions en shampoo's die prettiger zijn in het gebruik. Luis in je haar? Kammen maar! Dat is de boodschap die de overheid wil meegeven aan basisscholen, kinderopvang en ouders van schoolgaande kinderen. Volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is het wassen van beddegoed en knuffels - wat lang is aanbevolen - niet meer nodig. Uit onderzoek blijkt duidelijk dat er onvoldoende bewijs is dat dergelijke maatregelen effectief zijn. Luizen worden hoofdzakelijk via haar-haarcontact overgebracht. In de nieuwe richtlijn wordt de nadruk gelegd op het kammen, eventueel in combinatie met een behandeling van het haar met een antihoofdluismiddel. Sinds enige tijd zijn in Nederland nieuwe antihoofdluismiddelen beschikbaar met als werkzaam bestanddeel dimeticon (een silicoonachtige stof). Dimeticon zorgt ervoor dat de hoofdluizen door een tekort aan zuurstof sterven. De werkzaamheid van dit middel is onomstreden en er ontstaat ook geen resistentie. Maar omdat luizen dus voornamelijk via haar-haarcontact worden overgebracht is het heel belangrijk om scholen, sportclubs etc. bij de bestrijding te betrekken en er voor te zorgen dat iedereen er wat aan doet!

Bronnen:
http://nl.medipedia.be/luizen/behandeling/...
http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Algemeen_Ac...

Het anti hoofdluismiddel zal best wel zijn werk doen,maar dan ben je er nog niet. Alles waarmee hij met zijn haren in contact komt,moet of gewassen worden of 24 uur in de vriezer als het vele wassen te veel wordt. De kans op herbesmetting is groot als dit niet gedaan wordt,maar ook als kinderen bij hem in de klas niet behandeld worden,de jassen hangen tegen elkaar en de luizen kruipen over en zo heb je weer een herbesmetting of je moet zijn jas in een plastic zak ophangen. Toegevoegd na 52 seconden: Vergeet ook het beddengoed niet te wassen. Toegevoegd na 2 minuten: correctie: Het beddengoed wel te wassen.

Als hij dat voornamelijk vanuit school meeneemt naar huis dan kan zo'n luizenzak voor zijn jas ook wel uitkomst bieden. Het is gewoon zo'n zak, ben even de naam kwijt waar je ook bijvoorbeeld een kostuum in bewaard, alleen is dit kleiner voor kinderen bedoeld. En alles wassen inderdaad, dus ook bedlinnen etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100