Is het verstandig om van borstvoeding zomaar te switchen naar babymelkpoeder als het kind last heeft van baby eczeem?

Mijn babydochterje van net een maand oud heeft last van eczeem op haar gezicht. Volgens de dokter komt dit wel vaker voor bij babies die de borst krijgen, maar valt er verder weinig aan te doen. Nu overweegt mijn vrouw borstvoeding af te wisselen met melkpoeder in de hoop dat het eczeem minder erg wordt, maar kan dit kwaad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zijn het van die kleine vetpukkeltjes in het gezicht van de baby? Dat is geen eczeem, maar baby-acne. Daar heeft de baby zelf helemaal geen last van, het ziet er alleen een beetje mottig uit. Het is dan ook een hele slechte reden om te stoppen met de borstvoeding. Als het ECHT eczeem is, is de kans juist heel groot dat het ernstiger wordt als je stopt met de borstvoeding. Zeker als je baby nog zo klein is, is het afwisselen van de voeding lastig. Je baby heeft net geleerd om goed aan de borst te drinken en moet dan gaan wennen aan een speen. Er is een kans dat de baby daarna niet meer goed aan de borst gaat drinken. Mijn eigen ervaring toen ik na 6 weken probeerde over te schakelen op half borst, half fles, was dat mijn dochter de borst niet meer hoefde (en meteen onder het eczeem stond, als dochter van een astmatische moeder). Als je vrouw vragen heeft over borstvoeding, kan ze veel beter contact opnemen met een lactatiekundige dan met een huisarts. De lactatiekundige heeft er voor geleerd.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/baby...
http://www.nvlborstvoeding.nl/

Nee de melkpoeder voor babys is een volwaardig vervanger van moedermelk..

Dit kan geen kwaad, er zijn vrouwen die maar heel weinig borstvoeding hebben en dit dan afwisselen met melkpoeder.

Het afwisselen van borst- en flesvoeding is heel gebruikelijk. Misschien moet je overwegen een preventief hypo-allergene voeding te gebruiken. (bijvoorbeeld van Friso).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100