Mijn zoon van 6 jaar heeft reeds een aantal weken last van pijn aan de wreef van zijn linkervoet. Wat kan er aan de hand zijn?

Hij heeft enkel pijn bij het dragen van schoenen. Bij duwen of aanraken van voet, voelt hij niets. Er is geen zwelling of verkleuring.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ter hoogte van de wreef bevinden zich vele pezen, die bijvoorbeeld door een te strakke schoen geïrriteerd kunnen raken. Ik lees in een reactie dat de vorige schoentjes van je zoon wellicht te strak waren. Het kan dus zijn dat hij een geïrriteerde pees heeft op de wreef. Dat kan heel pijnlijk zijn als er terug druk op komt door de schoen. Bespreek het eens met je huisarts, hij kan er dan een behandeling voor geven.

Verkeerde maat of vorm van de schoen kan een oorzaak zijn. De vorm en grootte van voeten kan onderling lichtelijk verschillen, waardoor een schoen bij de ene voet net wel, en bij de andere voet net niet lekker zit. Een nieuw paar schoenen is wellicht de oplossing.

Het kan ook een ontsteking zijn, dat heb ik op die gekke plek ook gehad! Ik ging met reflex-spray in de weer, rust en losse slippertjes. Nu is't net over. De sportmasseur adviseerde het ook rustig los te masseren, eventueel met zo'n 3-potig poppetje.

Ik denk dat je het beste naar de huisarts kunt gaan, gewoon voor de zekerheid... als hij er al weken last van heeft, is het waarschijnlijk niet een pijntje die vanzelf over gaat. veel succes en beterschap!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100