waarom worden huizen in Nederland niet wit geschilderd tegen de hitte?

Iedereen weet dat wit de hitte en zonlicht weerkaatst. Waarom worden huizen ,nu de zomers steeds warmer worden in Nederland, niet wit geschilderd ? Mensen kopen massaal airco's, HEEL slecht voor het milieu. Deze simpele oplossing zie je gewoon al in warme landen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De Nederlandse huizen moeten niet alleen bestand zijn tegen hitte, maar ook tegen kou. Als de huize wit zijn geschilderd, zullen ze in de winter ook de warmte van de zon afstoten, waardoor harder gestookt moet worden. En dat is minstens zo slecht als het laten plaatsen van een airco. En aangezien het in Nederland meer dagen zo koud is, dat je wel moet stoken, dan dat het zo heet is dat je een airco nodig hebt, is het belangrijker dat je je huis eenvoudiger warm kunt krijgen in de winter.

De redeneringen over weerkaatsing van warmte en opname van warmte in zomer en winter blijven onlogisch. In Nederland wordt er vooral hard aan getrokken om de woningen energie neutraal te maken. Dat betekent extreme vormen van isolatie (in hoeverre is de productie van isolatiemateriaal milieuvriendelijk?) en dus geen warmte opnemen in de zomer door hete muren (isolatie van buiten naar binnen) en geen warmte afgeven in de winter (isolatie van binnen naar buiten). Extra milieubelasting door productie van miljoenen tonnen witte muurverf is dus volslagen overbodig als we de trend van energieneutraal blijven volgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100