hoe kunnen we water besparen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt korter douchen, zuinige wasprogramma's draaien en van die plastic dingetjes in je kranen draaien zodat er minder water uitkomt. De meest effectieve oplossing is: geen vlees meer eten. Met één dag geen vlees eten bespaar je evenveel water als met een maand lang niet douchen.

Bronnen:
http://www.hpdetijd.nl/2017-04-05/dag-geen...
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/19/een-d...

We hebben elkaar helemaal gek gemaakt. door een aantal gewoontes van de mens sterk overdreven toe te passen. Hierdoor zijn veel zaken dwangmatig geworden, zoals: iedere week je auto wassen, kan ook 1x per maand,------ je auto rijdt er niet beter of slechter door. je kleding wassen na een x aan gehad te hebben,-------- wat moet je dan wel niet gedaan hebben dat het zo nodig was. Sommige trekken wel 3x per dag schone kleren aan. Je tuin sproeien, want de plantjes en je gazon hebben water nodig------- zorg dan voor minder droogte gevoelige planten en je gazon wordt na de regen gewoon weer groen. Om de dag douchen--------Is beter voor je huid en je haar en in slechts 3 min. kan je ook klaar zijn. In je voedsel onderdelen vermijden, die veel water kosten------vlees eten is al elders genoemd, maar er is meer. Geen prive zwembaden vullen met kostbaar drinkwater-------wil je zwemmen, ga dan naar een zwembad. Met regenwater je toilet doorspoelen-------bespaart je iedere keer een liter of 8 en we moeten een keer of 5 zeker, naar het toilet, is 40 liter per persoon per dag, per maand dus 1200 liter x 4 gemiddeld per gezin = zo rond de 5000 l. per maand, of wel per jaar 60.000 l kostbaar drinkwater. ( gemiddelde berekening, kan best nog wel meer zijn.)

door water niet te zien als iets gewoons maar als iets unieks. Water is Leven. wees dus bewust van wat water voor jou en de mensheid betekend. We staan er niet altijd bij stil maar * Repareer bijvoorbeeld lekkende leidingen. Tien druppels water per minuut lijkt weinig, maar loopt op tot 1100 liter per jaar. Dat is onnodig verlies. * Spoel klein chemisch afval (zoals medicijnen, olie, terpentine en verf) niet weg, maar lever het apart in. Alles wat u door de gootsteen of het toilet spoelt, kan in het grond- of oppervlaktewater komen en problemen opleveren bij drinkwaterwinning. * Maak gebruik van een regenton. Jaarlijks valt er 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit water regelrecht in het riool. Dat is zonde. U kunt het regenwater ook opvangen. Met een regenton voor 200 liter water kunt u per jaar zeker 7000 liter drinkwater besparen. en zo zijn er nog vele tips voor het besparen van water (zie bronvermelding) succes met besparen

Bronnen:
http://www.water.nl/bespaartips_water.htm

Een hele kleine besparing die in een mensenleven vele liters water oplevert is de wc niet meer gewoon doorspoelen nadat je een plas gedaan hebt. Een veel kleinere hoeveelheid is al voldoende. Hiervoor kun je een beker gebruiken te vullen aan de kraan bij fonteintje of wastafel: klaar. Zo simpel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100