Wordt dikke bleek en allesreiniger in het milieu goed afgebroken?

ik wil het dweilwater niet weggooien maar bij de planten gieten, maar niet als het slecht voor het milieu is natuurlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, in de afvalwaterinstallaties worden chemicaliën (sulfiet, zwaveldioxide) toegevoegd die zich binden met het chloor zodat de biologisch afbraak niet in gevaar komt. Er blijft in principe alleen Chloride over (keukenzout). Het oppervlaktewater wordt dus een stukje zouter, maar dat is nauwelijks de moeite van het vermelden waard.

De meeste allesreinigers en zeker dikke bleek worden niet goed afgebroken in het milieu. De waterzuiverings installaties zijn hiermee wel in staat. In het riool ermee dus, je planten zullen sterven. Beter is helemaal geen dikke bleek te gebruiken, slechts voor het milieu en je gezondheid, er zijn genoeg vervangers op de markt.

Zowel dikke bleek als allesreiniger zijn zeer milieu-onvriendelijk. Dus zou je het so-wie-so niet moeten gebruiken, maar eerder 'groene zeep' (nog steeds te koop in de supermarkt). Dweilwater kan je wel gebruiken, maar niet voor je planten. Wat je wel kunt doen, is het gebruiken om de wc door te spoelen of om de deurposten te soppen (nadoen met puur water) of om de stoep te boenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100