Is een kapotte halogeenkoplamp (H7) restafval of chemisch afval?

Toegevoegd na 6 minuten:
Snelle antwoorden, maar wie moet ik nou geloven? Zijn jullie antwoorden gebaseerd op kennis of roepen jullie maar wat om de snelste te zijn? De één zegt "rest", de ander zegt "chemisch". De eerste die mij kan overtuigen krijgt een plus, ik ben benieuwd.

Toegevoegd na 17 minuten:
Ik ben nog steeds niet overtuigd. Het stormt en regent buiten, dus blijf lekker binnen en ga er eens goed voor zitten om het antwoord boven tafel te krijgen. Ik bedoel een halogeen autolamp, geen halogeenlamp uit een 230 voltarmatuur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De halogeenlamp bevat het volgende: Ijzer (vatting) niet giftig, restafval. Kwartsglas, niet giftig, restafval, Wolfram, < 1mg, niet giftig, restafval Jodium, << 1mg, gezien de hoeveelheid ongevaarlijk, restafval. Aansluitingen: messing, restafval. Bakeliet (thermoharder) restafval. Conclusie, allemaal RESTAFVAL. kan dus gewoon in de grijze container. Dit geldt overigens OOK voor 230V halogeenlampjes en gewone gloeilampen. SPAARLAMPEN en TL buizen: inleveren (KGA)

Ik denk chemisch afval, maar weet het niet zeker. Waarschijnlijk staat het op de verpakking van de nieuwe lamp. Toegevoegd na 7 minuten: Bamibal heeft een handige link geplaatst. Blijkbaar is het restafval.

Halogeenlampen horen bij het klein Chemisch afval. Toegevoegd na 11 minuten: Excuses voor het verkeerde antwoord, ik had een onbetrouwbare bron.

Halogeenlampen zijn restafval.

Bronnen:
http://www.afvalscheidingswijzer.nl/ask?ac...

Halogeenlampen bestaan uit Glas,gloeidraad en als vulling om te voorkomen dat de gloeidraad verbrand het gas Halogeen. Deze lamp bevat geen enkele chemische substantie en mag daarom gewoon bij het restafval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100