Is het echt waar dat hotelmedewerkers de prullenbakken van de gasten na vertrek moeten gaan sorteren of afval?

Ooit eens gelezen dat dat in (Oostenrijkse) hotels het geval was. In ieder geval zijn daar zeer strenge regels en zie je bijvoorbeeld ook bij bushokjes een aantal verschillende kleuren afvalbakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nou niet bij ons hoor wij gooien het gewoon allemaal bij elkaar in de container en alles van glas gaat gewoon naar de bar.

Zekers, in Oostenrijk is men zeer bewust in het verwerken van afval. Alles wordt gescheiden. De vuilnisafvoer geschiedt hier (Oostenrijk) in verschillende etappes. GFT, plastic en restafval wordt aan huis afgehaald. Schoenen, textiel, glas, papier, klein chemisch afval en bouwafval moet wordedn gedeponeerd in containers. Klein voorbeeldje nog: in supermarkten moet het fruit en de groenten worden ontdaan van alle verpakkingen én stickertjes als het vernietigt wordt. Op overtredingen staat zware sankties omdat het milieudelicten zijn. (Men kan in Oostenrijk een te snel rijdende auto bestraffen als milieudelict omdat die het milieu extra belast. Hierop staan straffen tot vele duizenden euro's) Overigens is het ook Duitsland dat men zo streng is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100