Op wat voor manier ben jij groen bezig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen elektriciteit verbruiken wanneer dat niet nodig is. Opladers snel weer uit het stopcontact halen - dat geldt ook voor elektrische tandenborstel en scheerapparaat. Magnetron niet in stopcontact laten zitten. Stekkerblok met centrale schakelaar gebruiken om alle audiovisuele apparatuur in een klap uit te zetten; zelfde voor alle computerapparatuur. Geen gas verbruiken wanneer dat niet nodig is. Thermostaat op laag als ik geen verwarming nodig heb ('s nachts, en op momenten dat er niemand thuis is). In de winter hoeft de verwarming ook 's ochtends niet aan - dan is de tijd tussen opstaan en naar het werk gaan zo kort, dat we dan best even zonder verwarming kunnen. Thermostaat omlaag circa een uur voor het slapen gaan. Ongebruikte kamers en zolder niet verwarmen. Fietsen wanneer dat enigzins kan. Met het OV naar het werk. Tuin alleen sproeien wanneer dat echt nodig is. Als we sproeien, dan meteen veel, zodat het water diep de grond in komt en niet alleen aan de oppervlakte blijft, waardoor a) de wortels niet diep groeien en b) het water de volgende dag al snel verdampt. Auto niet op straat wassen, maar altijd in de wasstraat. Toegevoegd op 23-06-2009 17:30:38 Milieuvriendelijk de was drogen - wij gebruiken een droger op zon- en windkracht.

Ik koop ledlampen!

Consuminderen. Eén woord dat echgter heel veel kleine dingetjes omhelst, die in de regel niet alleen voor jezelf en je portemonnee maar ook voor het milieu een beter alternatief zijn. Van minimaal autogebruik en dichtbij op vakantie tot afval scheiden en gepast inkopen. Eigenlijk een klein stapje terug op alle gebieden waar we als consumenten in zijn doorgeschoten.

Bronnen:
http://www.zuinigst.nl/index.php?option=co...

Ik heb geen kinderen gemaakt. Dat is namelijk het meest milieubelastende wat een mens kan produceren.

Ik ben heel zuinig met gas en elektriciteit, overal lichten uit, alleen 's avonds en in t weekend wassen, droger gaat alleen aan als t nodig is, bijna nooit verwarming aan enz enz. moet wel eerlijk bekennen dat dat het enige "groene" is dat ik doe.

Groen: -LED-lampen (tja, straks toch ook gewoon verplicht) -Kleine auto in de winter -Ik stem op GL en ben lid van GP -Ik probeer anderen hier te bewegen groen te worden (wil niet lukken bij sommigen want die hebben een hekel aan groen) -Ik heb een hekel aan Verburg -Ik wil dat 't verplicht wordt dat je dicht bij je werk gaat wonen daar waar mogelijk (bijv. daar waar 't een vaste werkplek betreft) -Als ik een miljoen win, importeer ik een Aptera of ga electrisch rijden (want tja, goedkoop electrisch rijden kan nog niet door de aanschaf van de auto zelf) Rood: -Grote auto in de zomer -M'n ramen zijn nog enkellaags -Ik heb minimaal 1 PC 24h/dag aan staan

Ik werk deze week thuis, scheelt weer een halve tank.

Ik heb een tweedehands 2,5 liter Turbo Diesel en voor de rest koop ik als meubilair alleen echt duurzame spullen. Daarmee zorg ik dat ik de komende 15 jaar niets nieuws hoef te kopen. Klinkt waardeloos allemaal? Zoek maar een goed na wat het aan natuur kost om een zogezegde milieuvriendelijke auto te maken. En wat er met alle Ikea bagger gebeurd na een jaar of 5.

Wij hadden twee auto's, maar zijn overgegaan op een auto! We fietsen overal naartoe indien mogelijk. We overwegen zonne-energie, we sorteren fanatiek ons afval! We proberen produkten te kopen die milieu niet hebben belast!

Hoe kun je groen bezig zijn in Nederland? Je gaat in bad, je kookt warm, je rijdt auto en als het kan ook nog een tweede... Je doet pas echt iets als je helemaal geen stroom meer gaat afnemen en helemaal geen gas meer gaat afnemen... Dat is pas groen bezig zijn, de meeste derde-wereld-slachtoffers brengen zulke offers reeds... Zo lang ik niemand zie die zulke rigoureuze maatregelen neemt, dan is het allemaal gelul in de marge... Ik doe gewoon netjes zuinig, maar dat wil niet zeggen dat ik werkelijk iets doe aan de grondstoffen-roof van de eerste wereld op de derde wereld... Ik doe net zo goed mee als elke andere Nederlander... Ik maak me geen illusies dat door mijn inspanning de wereld een tikje langer mee gaat...

Ik doe boodschappen op de fiets en ga met de tram naar de stad/restaurant/film. Ik scheid mijn afval zoveel mogelijk.

Ik ben vegetariër (zonder Hummer).

Op geen enkele manier. En ik heb ook geen enkel plan in die richting.

Fietsen naar het werk Kleding afdragen

We maken gebruik van aard warmte in onze woning. Verder niets bijzonders.

ik ben supergroen bezig !! als ik naar de kroeg ga ,dan leg ik mn fiets achter in de auto. en als ik dan naar huis ga pak ik de fiets uit mn auto en fiets super millieuvriendelijk naar huis

Door in een groene auto te rijden!!! Foto is niet van mijn auto maar wel hetzelfde model en kleur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100