Wat is het uiteindelijk voordeel aan het milieu van windenergie?

Van bouw tot afbraak hoeveel co2 wordt er uitgestoten om een windmolen te bouwen, te onderhouden in zijn levensduur en hoeveel energie levert deze ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelf vind ik het nut van een windmolen enigszins overschat qua goed zijn voor het milieu. Over het algemeen is de stroombehoefte per inwoner elke dag redelijk gelijk. Echter waait het niet altijd, wat inhoud dat vervuilende alternatieven altijd als backup klaar moeten staan voor elke windmolen. Zelf verwacht ik dat grondwarmte de energiebron van de toekomst zal worden. Iets wat nu nog op zeer kleine schaal wordt toegepast.

Bronnen:
http://www.grondwarmte.nl/index.html

Er speelt meer mee, zie ook het eerste antwoord over de effecten. Voor elke MW wind energie centrale moet (in nederland) ook een snel startende andere centrale standby staan. Helaas zijn snelstartende centrales erg inefficient (33% rendement ipv meer dan 60 bij de hoog rendement centrales.) De MEER uitstoot voor het gebruik van deze inefficiente centrales tov gewone efficient zal je ook moeten toerekenen aan die wind turbines. Dit levert een ingewikkelde rekensom. Vzv mij nu bekend is in bovenstaande opzet de bijdrage van windenergie negatief voor het milieu. Als je echter in staat bent om windturbines te combineren met bv waterkracht centrales (noorwegen bv), dan kun je mbv de energie uit de waterkracht de pieken en dalen opvangen van de wind....dan heb je een veel gunstiger plaatje. Deze opzet levert weer wel een bijdrage aan beperking fossiele brandstoffen verbruik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100