Zou je lid willen worden van de Greenpeace nieuwsbrief?

( http://www.greenpeace.nl/news/ezine )
Zo nee: waarom niet?

(plaatje: http://vanmol.blog.com)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik steun Greenpeace van harte. Heb een banner (met link) van hun op mijn website geplaatst, maar nieuwsbrieven begin in niet aan, want elk bedrijf of elke instantie heeft tegenwoordig een 'nieuwsbrief'. Als je daar aan begint...

Nee. Greenpeace is niet meer wat het geweest is. het is een multinational geworden. Het is niet voor niets Patrick Moore is een van de oprichters van Greenpeace. Maar hij heeft de club verlaten en is nu een fel tegenstander van al die lieden die overal tegen zijn en de mensheid als een gevaar beschouwen. 'Ze zijn voor het milieu maar tégen mensen'. Een schokkend kijkje achter de schermen bij een club die jaarlijks miljoenen aan donaties binnenhaalt van onwetenden. Hij is al sinds 1991 weg bij Greenpeace Dit zegt mij genoeg, maar als jij er in wil blijven geloven prima hoor. Dit wist ik al maar kon niet gauw iets vinden op internet. Wel verwijzingen naar artikelen over het verlaten van die club maar Greenpeace heeft blijkbaar zoveel invloed (en geld) dat het merendeel van die artikelen verwijderd zijn.

Nee... Ik ben veel te blij met mijn aandelen Shell...

Nee. Greenpeace is best een aardige organisatie, maar ze belichten mij te vaak maar één kant van het geheel. In het soort zaken waar Greenpeace zich op richt, is de waarheid meestal heel complex. Als je dan consequent maar één kant van de waarheid belicht, kan niemand zeggen dat je liegt - maar da's iets heel anders dan de waarheid spreken. Greenpeace is een echte multinational geworden, met fondsenwerving, een PR-afdeling en noem maar op. Het gaat er vaak om zoveel mogelijk leden te werven. Dat is belangrijker geworden dan het geven van een compleet beeld. Daarmee is het vuur van de begintijd verdwenen. Greenpeace heeft heel nuttige dingen gedaan. Ze hebben veel bereikt. Maar bij de huidige vorm voel ik me er niet meer thuis.

ik niet ik vind ze veel te veel grienen en piesen (zeiken). Alles heeft zijn grenzen.

nee, ik hoef niet nog meer spam te ontvangen

Nee. De organisatie Greenpeace staat mij ontzettend tegen. Zij schuwen geen geweld om hun zin door te drijven. Ik heb het idee dat in hun ogen mensenlevens minder waard zijn dan de levens van dieren. Hun methoden staan mij dan ook absoluut niet aan.

Nee. Het ging nog nooit zo goed met het milieu als nu. Volkomen overbodige organisatie.

Als zij in zo'n gebouw vertoeven, dan hoef ik ook geen lid te worden.

als je me dat 20 jaar geleden had gevraagd, zou ik meteen JA hebben gezegd... toen steunde ik Greenpeace van harte in al wat ik kon... maar tegenwoordig staat het de energie die Greenpeace laat zien me tegen... misschien ligt dat aan mij... en misschien ligt het aan Greenpeace...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100