Is homoseksualiteit genetisch bepaald of ontstaat dit door externe invloeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

externe invloeden?? hahaah natuurlijk niet!! dus jij overweegt het in je denkpatroon op te nemen dat je wellicht homoseksueel kan zijn/worden door jouw omgeving..?? hetero's worden toch ook als hetero geboren en zijn niet hetero ''geworden'' door hun omgeving?? sorry nee..zo wordt je toch echt geboren...

Dat is niet bekend. Persoonlijk verwacht ik dat men zal ontdekken dat het genetisch bepaald is. Ik heb al diverse kinderen gezien waarvan je dacht " die gaat later uit de kast komen" en dat blijkt telkens zo te zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualit...

Een dergelijke vraag is al eens gesteld; "wordt je met homoseksualiteit geboren of komt het door je opvoeding/vrienden/gebeurtenissen in je leven?"

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/homoseksual...

Geen van beide, het zijn interne invloeden. Niemand wordt als homo geboren, ook niet als hetero. Je bent het niet, je wordt het.

Sexualiteit is een categorie eigenschappen die we graag helemaal zwart/wit willen zien. Je bent OF man, OF vrouw. Je bent OF hetero OF homo. Helaas verloopt de natuur niet altijd helemaal vlekkeloos, en zit er in beide gevallen tussen deze twee uitersten een groot grijs gebied met allerlei mogelijke variaties. Niet zoveel trouwens als je op grond van de variatie in andere eigenschappen zou mogen verwachtenm dus dit is wel een punt waarop de natuur goed haar werk doet, maar desalniettemin stikt het van de grensgevallen. Hoewel échte hermafrodieten en échte bisexuelen (helemaal 50/50 ) wel vrij zeldzaam zijn, ze komen voor. Verder bevind ieder mens zich ergens in de buurt van één van de uiteinden van dit spectrum. Je sexuele voorkeur die bepaald wordt door een structuur in je hersens en wordt beinvloed door hormonen tijdens de zwangerschap en erfelijke aanleg staat in feite bij je geboorte al vast. En deze kan volledig los staan van je geslacht (al kan je geslacht ook nog in conflikt zijn met je sexe-identiteit, maar dat is weer eenheel ander verhaal, dat echter wel in het zelfde rijtje thuishoort. In wezen heeft iedere hetero dus ook een latente aantrekkingskracht voor het eigen geslacht, varierend van vrijwel nul tot vrij veel. Is die aanleg zo groot dat het beide kanten op kan, dan kan de omgeving waarin je opgroeit, de cultuur, maar ook eigen ervaringen wel degelijk invloed hebben in welke van je latente voorkeuren je uiteindelijke voorkeur wordt. Je wordt dus geen homo door je omgeving, het is niet besmettelijk en je kunt het niet oplopen. Je kunt het ook niet wegdrukken of tegenhouden of genezen. Het is dan ook geen ziekte, maar een normale natuurlijke variatie van het gemiddelde. Waar cultuur en ervaringen wel degelijk enige invloed op kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de situatie in het oude Griekenland, waar homosexualiteit (tussen een oudere manen een jonge knaap) de hoogste vorm van liefde was.

Homoseksualiteit is genetisch bepaald. Net zoals hetero zijn genetisch bepaald is... Toen ik thuis éénmaal zei dat ik lesbisch ben zei mijn moeder direct dat ze dit al heel lang wist. En mijn vader nam dit voor kennisgeving aan, terwijl mijn stiefmoeder te keer ging... Bij navraag bij mijn moeder zei zij dat zij dit al wist sinds ik 4-5 jaar oud was. Mijn vraag was dan ook, waarom ze dit nooit verteld had. Haar antwoord: "Het is jouw leven!" En daar heeft ze natiurlijk gelijk in... Dus dat bewijst maar weer eens dat dit gewoon genetisch bepaald is en niet word aangeleerd door je omgeving!

Ik was al homo, voordat ik wist wat sexualiteit was. Als jongetje van 7 was ik al heftig verliefd op een buurjongen, maar dan zonder enig sexueel verlangen.

wimheitingareg zegt het dus. maar hij is dus rasecht genetisch dus. maar zoals zoveel dingen het is nooit of dit of dat. ik denk zeker dat er een genetische aanleg is, en de cultuur, opvoeding en omgeving doet de rest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100