Is de oude kleding die je in de gemeentebakken doet ook bestemd voor een goed doel?

Heb wat kleding die ik ga wegdoen en ik zou graag willen dat het goed terecht komt. Dat er iemand die het nodig heeft nog blij mee gemaakt kan worden. Eens had je van die Humana containers waar je het in kon doen maar nu is er op sommige plekken een verzamelplaats van flessen, papier, overig afval en textiel. Ga ervanuit dat de gemeente dit in beheer heeft en de verzameling en afhandeling doet. Maar nu vraag ik me af of deze zakken kleding (allemaal nog prima overigens) wel op de goede plek terecht komt. Danwel naar het Leger Des Heils of arme landen of in ieder geval een goed doel. Of verdiend de gemeente hier op een of andere manier aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zij genoeg instanties die hulpgoederen en kleding naar Pole of Roemenië brengen. Dan komt de kleding echt daar terecht. In de groene bakken of in de zakken aan de weg gezet wordt het vaak per kilo verkocht. Dus niet om de kleding als kleding een bestemming te geven, maar het gewicht voor lappen. Zonde van je mooie kleding. Zoek in jouw woonplaats naar een kledingtransport voor directe aflevering van kleding. Dan geef je jouw kleding een tweede leven en arme mensen kleren om heel lang te dragen.

Ik weet niet wat een gemeentebak is. Als het een afvalbak is, gaat het naar de stort. Hier een link,waar je het kan inleveren.

Bronnen:
http://www.samskledingactie.nl/oude_kledin...

De kleding, die in deze bakken gedeponeerd wordt gaat vaak naar een stichting van de gemeente, die de kleding verkoopt of recyclet. Van niet bruikbare kleding worden bijv poetslappen gemaakt. De opbrengst wordt onder meerdere goede doelen verdeeld. Op de bakken staat als het goed is de naam van de partij, die de kleding inzamelt. Via internet is dan meestal makkelijk te achterhalen wat de doelstelling is van zo'n partij.

In Amsterdam gaat de inhoud van de groene kledingcontainers naar het Rode Kruis, die het verder uitzoeken, verwerken t.b.v. het goede doel. Als het goed is zou er iets op de bakken moeten staan, zo niet, vraag je het toch na bij je gemeente.

Bij mij in de stad niet.. de kleding gaat naar een bedrijf waar het gesorteerd wordt en opnieuw verkocht (wat nog te verkopen is.) Ze verdienen er dus opnieuw geld aan, en de niet verkoopbare kleding gaat op groot transport naar o.a. Hongarije. Ik weet dit omdat ik eens een dagje vrijwilligerswerk daar deed. Toen ik doorhad dat er veel geld aan werd verdient heb ik het werk nooit meer gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100