wat kunnen we er zelf tegen de opwarming aarde doen?

wat kunnen zelf doen om de opwarming van de aarde te verlangzamen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zuinig zijn met energie. Dus lampen niet onnodig laten branden en led verlichting aanbrengen. Kleine afstanden te voet of met de fiets doen i.p.v. met de auto. Verwarming graadje lager zetten en trui en sokken aandoen. zie de tips op de website.

Minder de auto gebruiken! Minder rijden = minder uitlaatgassen Als we de auto gebruiken, verzekeren we dat hij efficiënt rijdt: vb. we zorgen ervoor dat de banden goed opgepompt zijn om zo het benzineverbruik te verminderen. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor onze portefeuille! Recycleren!! We recycleren plastieken flessen, blikken, papier, glas enz. om afvalbelten te verminderen. Recycleerbare producten kopen! We zoeken voor het symbool van recyclage op de verpakking (drie pijlen in een cirkel). Over het algemeen kost het minder energie om gerecycleerde producten te maken dan nieuwe producten. Minder water gebruiken! We laten de kraan niet open terwijl we onze tanden poetsen of wanneer we aan het koken zijn en we wassen de auto niet alle dagen! Zo kunnen we helpen een belangrijke bron te bewaren! Minder warm water gebruiken! Het opwarmen van water vraagt veel energie. Energie sparen! We doen de lichten uit wanneer we de kamer uitgaan, we zetten de computer en televisie af wanneer we ze niet gebruiken. Ook alle elektronisch materiaal dat stand-by blijft verbruikt continu elektriciteit! Een boom planten en verzorgen! Bomen en planten nemen CO2 op en stoten zuurstof weer uit. Er zijn echter reeds te weinig bomen om de stijging in CO2 in de atmosfeer te kunnen bijhouden! De verwarming en de airconditioning wat lager zetten wanneer we vb. slapen of naar het werk gaan. Op deze manier werken we aan een daling van de CO2-uitstoot en onze energie rekeningen! Spaarlampen gebruiken! Ze gebruiken 75% minder energie en gaan tot 8x langer mee! En bovendien, stimuleer anderen hetzelfde te doen!

Bronnen:
http://www.marybio.org/nl/H-GW-WCYD.html

Eigenlijk vrijwel niets. Klimaat verandert continu. Sinds de kleine ijstijd (17e eeuw) wordt het voornamelijk warmer, echter het is nog steeds koeler dan de warme periode voor die kleine ijstijd (ca 1000-1350...denk eraan dat groenland toen door vikingen is ontdekt en, gezien de naam, gewoon een "groen land" was dus veel warmer dan nu. Wat je wel kunt doen, maar dat geeft erg weinig tot geen effect op het klimaat, is zuinig zijn...dwz efficient gebruiken, van alle grond en brandstoffen (ook elektriciteit)...vooral omdat de voorraden ook eindig zijn. Uiteraard ook zorgen voor gescheiden inzameling omdat op die manier het meest aan grondstoffen kan worden hergebruikt. Wat betreft energie zuinige lampen....vooral gebruiken in ruimten waar GEEN kamer thermostaat zit die je verwarming aanstuurt. In de ruimte waar de thermostaat zit zal plaatsing van deze lampen ervoor zorgen dat niet alleen die kamer meer verhit wordt door de cv ipv door de lampen, maar tevens zal dan ook de rest van de woning meer verwarmt gaan worden......oftewel je hele huis wordt warmer (behalve de kamer met thermostaat) Wat betreft gebruik van auto's...het meeste effect op je verbruik is de manier van rijden. Dat kan tot 50% in je verbruik schelen. Vooral het onnodig gebruik van de rem kost veel brandstof...als je met gasloslaten ook op tijd de snelheid verlaagd krijgt is dat veel beter voor je verbruik. Evenals zeer langzaam door bochten gaan...ook dat kost extra brandstof om na de bocht weer op snelheid te komen.

kijk eens op de website http://www.1010global.org/nl

-Zo weinig mogelijk gemotoriseerd vervoer gebruiken . -Geen parfum opdoen want deze bevat chemische stoffen die op een vervuilende manier zijn gemaakt . -Als een controlefreak beginnen sorteren. -WWF e.d. steunen. -proberen klasgenoten/collegas die zich te cool vinden om voor het milieu te zorgen proberen overtuigen . -Bio producten kopen -vegetariër worden => het is misschien raar maar als de hele wereld 1 keer per week minder vlees zou eten zou 2/3 van alle broeikas gassen verdwijnen want de vee-industrie produceert enorm veel methaan . -geen wegwerpzakdoeken gebruiken . -aan allerlei acties meedoen (bv Earth our ) -Gerecycleerd papier gebruiken -Indien genoeg geld : een gebied kopen met natuur en beschermen -Plant een boom in je tuin -Niet zomaar een dier doden (vooral insecten en spinnen) -Geen kleren dragen die synthetische stoffen bevatten. -Afval opruimen bij een dicht in de buurt beekje e.d. -Doe een trui aan i.p.v. de verwarming hoger te zetten. -Zoveel mogelijk groeten zelf kweken zonder pesticiden ,op die manier kunnen boeren hun groenten die met pesticiden zijn gekweekt minder verkopen . -als je geen lamp moet aandoen doe hem dan niet aan! -Indien je in de auto wacht op een parking je motor uitzetten -Werken als milieubeheerder e.d. -nog véél meer Toegevoegd na 1 minuut: het zijn dus groeNten met een 'n' en niet groeten ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100